Elektrofag

Se videoen laget for Elektrofag!

Velkommen hit!

Vi på Elektrofag ved Grong videregående skole ønsker å gi deg to flotte og lærerike år på skolen, og forberede deg til ei læretid som kommer etterpå. I programfagene hos oss får du mange praktiske utfordringer, som du må løse ut fra faglig innsikt og forståelse. Det kreves at du er nøyaktig, systematisk, kreativ og tenker logisk. Elektrofag har et eget verksted på skolen, hvor mye av den praktiske aktiviteten foregår. Hos oss kjenner elever og lærere hverandre godt, noe som gir trygghet og tett individuell oppfølging gjennom året.

På elektro kan du også velge toppidrett som fag. Disse timene tas av faget Yrkesfaglig fordypning. Les mer om dette her

Denne gjengen tar godt imot deg

Teambilde

Vi tilbyr disse programområdene

 • Første år

  Elever i aksjon. Foto: Eva Kvithyll.

  Vg1 Elektro og datateknologi

  Dette året er starten på en attraktiv og spennende yrkesutdanning, som danner grunnlaget for flere fagretninger på Vg2. Vi gir deg forutsetningene for å bli en god fagarbeider gjennom teoretisk og praktisk arbeid. Om du liker å skru, mekke, få noe til å virke eller finne ut hvordan ting fungerer, vil du finne deg godt til rette her. Du får øve deg på praktiske koplingsoppgaver innen elektrikerfaget, automasjon, og data og elektronikk. Vi tilbyr et godt miljø med tett oppfølging og høg faglig kvalitet, som gir deg gode muligheter videre. Du har blant annet mulighet til utplassering i en elektrobedrift. Vi jobber også aktivt med yrkesveiledning og hjelper deg å ta riktige valg videre. klikk her for å se læreplan.

 • Andre år

  Elever i aksjon. Foto: Eva Kvithyll.

  Vg2 Elenergi og ekom

  Dette året er en videreføring av Vg1 Elektrofag, som åpner for flere yrkesmuligheter via lærlingeløp og høyere utdanning. Her jobber vi både teoretisk og praktisk, slik at du lærer deg å arbeide nøyaktig, systematisk, kreativt og logisk. Vi kan love deg hodebry og mange utfordringer som utvikler deg videre på veien til å bli en dyktig fagarbeider. Du vil arbeide med praktiske koblingsoppgaver i elektrikerfaget, automasjon og data og kommunikasjon. Vi har et godt samarbeid med næringslivet rundt oss, og i løpet av året er du utplassert i bedrift i åtte uker. Vi jobber målrettet med yrkesveiledning slik at du vil finne fram til de yrkene som er riktige for deg i framtida. Klikk her for å se læreplan.

Les mer om linjen på vilbli eller Utdanningsdirektoratet sine nettsider - udir.no

Har du spørsmål?