Bibliotek

Verdal-vgs-biblioteket.png

Biblioteket finner du i andre etasje ved siden av hovedinngangen. I og utenfor biblioteket er det mange studieplasser, og inne på biblioteket er det en bibliotekar som hjelper deg med å finne bøker til skoleoppgaver og fritid.

Åpningstider:

Mandag–fredag: kl. 07.00–16:00
Betjent: kl. 08:00–15:30 

I biblioteket finner du:

  • Skjønnlitteratur
  • Faglitteratur
  • Tidsskrifter/aviser
  • Tegneserier
  • Lydbøker
  • Filmer

Lån

Skolebeviset er lånekortet ditt på skolebiblioteket. Har vi ikke det du vil låne, kan vi låne inn fra et annet bibliotek. Finner du ikke det du trenger, så spør gjerne om hjelp, vi får til å fikse det meste.

Biblioteket administrerer utlån av lærebøker til elever og privatister. Elever skriver under en kontrakt når de begynner på videregående. Vi oppfordrer elevene til å skrive navn i lærebøkene sine, legge trekk på bøkene, samt oppbevare bøkene slik at skader unngås. Husk at du er ansvarlig for skolebøkene du låner, og du vil få erstatningskrav på bøker du mister eller låner. Bøkene skal leveres tilbake senest siste skoledag i hvert skoleår, eller når du slutter eller bytter skole.

Digitale tjenester :

Bibliotekkatalogen: https://verdal-vgs.mikromarc.no/Mikromarc3/default.aspx?Unit=6471&db=verdal-vgs Her kan du søke i databasen til biblioteket, og finne ut hva vi har og hvor du finner det.

ATEKST : Base med norske avisartikler som er tilgjengelig når du er på skolens nett. Inneholder artikler fra mange av de norske avisene. En god kilde til informasjon som ikke finnes i bøker. Du finner tjenesten på:  https://web.retriever-info.com/services/archive

PressReader: Her finner du norske og utenlandske aviser og tidskrifter.  Dette er en god kilde for språk og samfunnsfag, siden er tidsskrifter fra mange land og på mange språk her. Tjenesten er tilgjengelig på skolens nett og i 78 timer etter du forlater skolen. Du finner tjenesten her : http://www.pressreader.com/

E-bøker: Vi tilbyr lån av e-bøker via appen EbokBib. Ta kontakt så hjelper vi deg i gang. 

Sist oppdatert 16.01.2019