Vinner av Internasjonal Uke-konkurransen 2018

internasjonal uke1.jpg

Vi ble kåret til årets beste og verdige vinnere av Internasjonal Uke-konkurransen 2018! Takk for imponerende bidrag, og takk for alles store engasjement for IU & OD på skolen! Gratulerer til alle elever og ansatte!!

Her er begrunnelsen fra OD sentralt:
Operasjon Dagsverk og juryen vil med dette takke for deres bidrag i årets Internasjonal Uke-konkurranse! Dere viser enormt engasjement for internasjonale problemstillinger på skolen. Det er derfor en stor glede å annonsere dere som vinnere av Internasjonal Uke-konkurransen 2018!

Dere har funnet veldig mange måter å visualisere globale utviklingstemaer.
Det virker som at læringsutbyttet har vært stort, og engasjementet enormt!
Dere viser masse kreativitet og evne til å gjøre dette på deres egen måte! Bra!
Dere har gjennomført tre fulle dager med opplegg. Innenfor disse tre dagene er det imponerende bredde og omfang i opplegget.
Deres fest med 6 filmer, 17 sceneinnslag, et digert kor og tusen besøkende er et arrangement vi blir helt rørt av å lese om. Dere har fått eksterne folk til å komme, og lokalavisa til å skrive om dere. Deres opplegg når langt utenfor skolens vegger.
Det er veldig kult at dere tar utgangspunkt i skolens demografi, og setter skolens mangfold i en global kontekst. IU brukes her til å illustrere mangfoldet i bygda, og koble Verdal til verden. Dette er bra formidling og diskusjon av hvordan verden henger sammen, og blir mer enn bare informasjon om ulike land i verden. Vi tror dette er bra for å bryte ned ignoranse og for å bygge fellesskap og godt miljø på skolen.
Vi er imponert over både filmen og rapporten. Det er bra balanse mellom det faglige og engasjementet, og det ser vi tydelig i dokumentasjonen.
Det er helt tydelig at de inspirerer nye generasjoner med OD-elever, som vi ser fra intervjuet med leder og nestleder i komiteen. Vi vet at dere har lang tradisjon med å gjennomføre IU, og det er ingen tvil om at denne tradisjonen og engasjementet lever i beste velgående. Det er utrolig gøy å se!
Opplegget er godt integrert i undervisningen.
Det ser ut som om det enkelte linjene har fått ta tak i tematikken på sine premisser, og det har blitt gjort det relevant for fagene
Hele juryen er enige om at vi fikk lyst til å flytte til Verdal, bli elever igjen, og komme på deres IU-fest.
Vi ser at det ligger mye arbeid bak den Internasjonale Uken på deres skole, og dere har levert et svært imponerende bidrag til konkurransen.
Vi håper dere holder oppe det gode engasjementet oppe, og fortsetter arbeidet med Internasjonal Uke på deres skole! Ikke slutt å bruke kreative metoder for å engasjere elevene!