IKT-avdeling

Skolen har egen IKT-avdeling som ligger like ved kantina. Den er betjent mellom kl. 08:00 og fram til 15:30.

Avdelingen ledes av Stein Brovold Hansen.

Aktivering av konto

Du skal motta en sms med brukernavn og aktiveringskode. Brukerkontoen må aktiveres før du får tilgang til andre tjenester. I forbindelse med aktivering av konto, må du opprette et nytt passord samt godta at du har lest og forstått IKT-reglementet i Trøndelag. Aktivering av brukerkonto skjer via https://bruker.trondelagfylke.no

IKT-reglement

I forbindelse med aktivering av din bruker må fylkets IKT-reglement godtas. Reglementet inneholder dataetiske retningslinjer som skal skape et godt lærings- og arbeidsmiljø for elever ved de videregående skolene.

Reglementet kan du lese her

Bytte passord

https://bruker.trondelagfylke.no

Velg glemt passord. Du skal motta SMS med aktiveringskode som brukes for å sette nytt passord.

Trådløst nett

På PC/Mac
Velg trådløsnettet «Trondelag-FK»
Skriv inn ditt brukernavn og passord
Trykk «Koble til»
Ved spørsmål om å verifisere sertifikat på Mac eller PC - trykk «Fortsett»

Trådløsnett på mobil  
På Iphone – relativt likt som på pc/mac

På Android – EAP-metode – velg «PEAP». På Fase 2 godkjenning – velg «MSCHAPV2». CA-sertifikat – velg «Ikke bekreft». Identitet – velg ditt brukernavn. Ikke skriv inn noe på Anonym identitet. Skriv til slutt inn ditt passord på passord og «Koble til».  

Skoleportal - https://elev.trondelagfylke.no/

I skoleportalen har du tilgang til tjenester som f.eks. Canvas (læringsplattform), Everyday (fravær/karakterer), Office365 applikasjoner, utskrift samt gratis programvare (som f.eks. Office og Ordnett) og brukerveiledninger.

Gratis Microsoft Office

Som elev i Trøndelag fylkeskommune kan du installere Office på din pc. Lisensen til Office er gyldig så lenge du er elev i fylket, og inntil 3 mnd etter at du har sluttet. Office installeres via skoleportalen - klikk på Programvare og let opp Office i listen over programmer.

Direktelink til utskrift

utskrift.trondelagfylke.no

Logg inn med brukernavn/passord – velg Last opp. VIKTIG: Pass på at dokumentet du ønsker å laste opp er lukket på din pc/mac ifm. opplastning.

For å hente utskrift logger du på en utskriftsenhet med ditt brukernavn/passord og velger "frigi utskrift". Hvis du har et kort med chip (f.eks busskort) kan du registrere dette som utskriftskort å bruke dette i forbindelse med pålogging på utskriftsenheten. 

Sist oppdatert 05.07.2024