Skolehelsetjenesten

 

Helsesykepleier

Helsesykepleier på Malvik vg skole er Marit Fjeldsaunet. Marit kan kontaktes på mobil 906 65 926, Elevhjelpa.no eller sende mail til: marit-refseth.fjeldsaunet@malvik.kommune.no

Helsesykepleier er en voksen du kan snakke om det du er opptatt av. Helsesykepleier har som formål å fremme god helse blant elevene. Tilbudet består av individuelle samtaler, helseundervisning i klasser og grupper. Foresatte og lærere oppfordres gjerne til å ta kontakt ved behov.

Du kan få råd og veiledning eller hjelp til tema som for eksempel vennskap, stress, press, vold og overgrep, skole, trøbbel hjemme eller kjæreste/venn, fysiske eller psykiske plager, spiseproblemer, seksualitet, alkohol, rus og røyk, forelskelse, kjønn og identitet, prevensjon (resepter) og testing av seksuelt overførbare infeksjoner (klamydia), graviditet, henvisning til for eksempel psykolog og øyelege.

Dette er bare noen eksempler på tema som du kan snakke om, eller du bare ønsker å komme innom for å slå av en prat.

Helsesykepleier har taushetsplikt.

Helsesykepleier har trefftid på skolen: tirsdag, onsdag og torsdag.

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis helsetilbud for ungdom mellom 13-20 år (også for de over 20 år, så lenge man er elev ved Malvik vg skole).

Åpent hver tirsdag kl 14-16 (også åpent i skoleferiene). Ikke nødvendig med timebestilling. Tilbudet er gratis. Adresse: Stasjonsvegen 14, 7560 Vikhammer.

På helsestasjon for ungdom jobber lege, jordmor, helsesykepleiere og sykepleier.

Alle har taushetsplikt.

Her kan du få hjelp og råd med blant annet:

Psykisk helse: å vokse opp i to kulturer, vanskelige forhold hjemme, kjæresten, med venner og på skole, stress, bekymringer, ditt forhold til egen kropp.

Seksuell helse: forelskelse, prevensjon (innsettelse og uttak av p-stav og spiral), råd om bruk av nødprevensjon, abort, seksuell legning, testing av seksuelt overførbare infeksjoner og graviditet.

Du kan også snakke om søvn, kosthold, fysisk aktivitet/trening eller andre tema.

Vaksinering: dersom du ikke har fått tatt alle vaksinene i barnevaksinasjonsprogrammet kan du få ta de gratis på helsestasjon for ungdom frem til du er 20 år.

Sist oppdatert 07.12.2022