Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign

FBIE - frisør, blomster, interiør og eksponerigsdesign


Har du lyst til å jobbe med kreativ design innen interiør, eksponering, blomster og frisør? Da er utdanningsprogrammet FBIE det rette for deg. Her på Ole Vig tilbyr vi to år på FBIE med fordypning i interiør og eksponering.

Fokus under opplæringen er produktutvikling fra idé til ferdig produkt. Du vil få kunnskap om å jobbe med ulike materialer og teknikker, utvikle skaperevnen din, jobbe med digitale verktøy og profesjonelle presentasjonsformer, lære om kommunikasjon, kundebehandling og trender.

Interiør og eksponeringsdesign er for deg som liker å jobbe med interiør, utstilling, profilering, skissering, tegning, trender og kommunikasjon. Du lærer om ideutvikling, tegning, modellbygging, digital programvare, farge og materialkunnskap.

Klassestørrelsen er vanligvis på 15 elever, så du blir godt kjent med klassekameratene dine. Dette skaper et trygt og godt læringsmiljø hvor det er rom for alle, og alle blir sett. Vi har et godt samarbeid på tvers av klassene, og i løpet av skoleåret har vi flere fellesprosjekt.

Vi har store fine lokaler med egne verksted hvor vi kan jobbe med ulike prosjekter, og elevene har i perioder opplæring ute i bedrift.

Du vil også få et innblikk i frisørfaget og blomsterfaget.

Frisørfaget er for deg som liker å jobbe tett på mennesker og å jobbe med hår, sminke og maske.

Blomsterdekoratørfaget er for deg som liker å jobbe med blomster og botaniske materialer i ulike former.

Skoleløpet/veien videre

Her på Ole Vig kan du gå Vg2 interiør og utstillingsdesign

Etter det kan du søke Vg3 Interiør på skoler som tilbyr dette. Da får du tittelen interiørkonsulent og kan søke jobb i møbelbutikker, spesialbutikker innenfor kjøkken, bad og lignende.

Du kan også velge å la FBIE bli en praktisk-estetisk vei til generell studiekompetanse ved å ta Vg3 påbygg det siste året her på skolen. Det gir deg muligheten til å studere videre på høyskoler og universitet.

 

Vi tilbyr disse programområdene

 • Første år

  Vg1 Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign

  Viktige arbeidsområder er grunnleggende innføring i tegning, form, farge, og designprosessen fra første ide til et ferdig produkt. Vi arbeider med ulike teknikker og materialer gjennom praktiske arbeidsoppgaver og øvelser. Teori og praktisk arbeid går hånd i hånd. Vi bruker ulike materialer som keramikk, glass, gips og tre, og vi syr. Elevene får en innføring i Adobe Photoshop, Illustrator og InDesign. 

 • Andre år

  Vg2 Interiør og eksponeringsdesign

  Vi jobber med utforming og planlegging av interiør i ulike rom i private hjem f. eks. kjøkken, stue og bad. Teknisk tegning med plantegning, oppriss og aksonometri er en del av programfaget. Her lærer de også hvordan man setter opp material- og fargekart og produktkart.

  Elevene jobber med ulike utstillinger og bygger pappmodeller. Utplassering i bedrift er en del av utdanningen. Designoppgaver knyttes til interiørfaget gjennom praktiske arbeidsoppgaver og øvelser knyttet til teoristoffet. 
  De får en innføring i ArchiCad. 

Les mer om linjen på vilbli eller Utdanningsdirektoratet sine nettsider - udir.no