Studiespesialisering

Studiespesialisering åpner dørene for videre utdanning ved høgskoler og universiteter i Norge og i utlandet.

Studiespesialisering anbefales for deg som interessert i å arbeide med teoretiske fag, har samarbeidsvilje, er strukturert og er interessert i kultur- og samfunnsforhold. Med studiespesialisering låser du deg ikke til et yrke. Tre år på videregående gir deg tid til å tenke igjennom videre studieløp og yrkesvalg. Som elev hos oss har du valget mellom studiespesialisering og studiespesialisering forskerlinje (se brosjyre under tabellen)

Brosjyre forskerlinja 2019-2020

Vi tilbyr disse programområdene

Når du velger studiespesialisering kan du fordype deg i realfag eller språk/samfunnsfag/økonomi. Fordypning i fag som matematikk, fysikk og kjemi vil gi deg studiekompetanse med fag du trenger om du f.eks. skal videre på studier innen medisin, tannlege, sivilingeniør eller veterinær.

Innen hvert av programområdene velger du fag som interesser deg, og du kan i tillegg kombinere fag fra ulike programområder. Det gjør at du lettere kan tilpasse utdanningsløpet slik du selv ønsker.

 • Vg1: Du velger fremmedspråk og matematikk
 • Vg2: Du velger matematikk og 3 programfag
 • Vg3: Du velger minimum 3 programfag der minst 2 av programfagene må være innenfor ditt programfagsområde

Les mer om fellesfagene på Vg1, Vg2 og Vg3, samt programfagene du kan velge innen programområdene REALFAG og SPRÅKFAG, SAMFUNNSFAG OG ØKONOMI.

Les mer på:

 • Første år

  I tillegg til vanlig studiespesialisering, kan vi også tilby studiespesialisering med forskerlinje. Forskerlinja er studietilbudet for deg som liker naturfag og matematikk på ungdomsskolen, og som vil gi litt ekstra i realfagene. Du kan her skaffe deg godt grunnlag for studier i miljøfag/realfag, teknikk og teknologi, arkitektur, medisin og veterinærmedisin.

 • Andre år

  Vg2 Realfag

  Vg2 Språk, samfunnsfag og økonomi

 • Tredje år

Les mer om linjen på vilbli eller Utdanningsdirektoratet sine nettsider - udir.no