IKT-informasjon for elever

epler.png

Aktivering av brukerkonto

Du som er ny elev får en SMS med brukernavn og aktiveringskode. Brukerkontoen din må aktiveres før du får tilgang til andre tjenester. Når du aktiverer kontoen din, må du opprette et nytt passord samt godta at du har lest og forstått IKT-reglementet i Trøndelag. Når du aktiverer brukerkontoen din, godtar du også ordensreglementet og vilkårene for lån av læremidler. Brukerkontoen din benyttes også for å logge på Pocket-ID – det digitale elevbeviset ditt. Selve appen må du laste ned på forhånd.

Aktivering av brukerkonto skjer via https://bruker.trondelagfylke.no

Bytte passord

https://bruker.trondelagfylke.no

Har du glemt passordet ditt, eller må bytte? Velg «glemt passord». Du skal da få en SMS med aktiveringskode som brukes for å sette nytt passord.

Trådløst nett

Fremgangsmåte for å koble seg på trådløst nett med PC/MAC/Iphone/Android, finner du her:

Trådløst nett

Skoleportal

https://elev.trondelagfylke.no/

Her får du tilgang til læringsplattformen Canvas, Visma – som brukes til fravær og terminkarakterer, Office 365 og programvaresenter (så lenge du er elev i fylket har du tilgang til en del gratis programvare – bl.a. Microsoft Office), ordbøker, brukerveiledninger og en del andre ting.

Direktelink til utskrift

https://utskrift.trondelagfylke.no/user

Logg inn med brukernavn/passord, og velg «Last opp». NB! Pass på at dokumentet du ønsker å laste opp er lukket på din pc/mac før opplastning.

For å hente utskrift logger du på en utskriftsenhet med ditt brukernavn/passord og velger "frigi utskrift". Hvis du har et kort med chip (f.eks busskort) kan du registrere dette som utskriftskort og bruke dette i forbindelse med pålogging på utskriftsenheten. 

Veiledning; registrering av kort i PaperCut

Direktelink til Canvas

http://trondelag.instructure.com/login/saml

Direktelink til Visma InSchool

https://melhus-vgs.inschool.visma.no/Login.jsp#/

Tofaktorpålogging for elever

Fra 23. august -23 må alle elever som ikke er på skolens nett, benytte tofaktorpålogging for å bruke TRFK-tjenester. Tofaktor må derfor settes opp på mobilen.

Lurer du på noe?

Jens Kåre Klæt
Avdelingsleder for IKT og Salg, service og reiseliv.
74 17 66 06 90 74 62 45
Sist oppdatert 15.04.2024