Lærebøker og programvare

lærebøker.jpg
Vårens nest vakraste eventyr... Foto: Solveig Brandal

Datautstyr

Du er selv ansvarlig for å skaffe datamaskin til skolestart. Som elev i Trøndelag fylke vil du få tilgang til en del nødvendig programvare som du kan laste ned, blant annet Office-pakken. Ved skolestart får du informasjon om hvordan du gjør dette. Programvaresenteret finner du på "Skoleportalen", og du logger deg inn der med ditt brukernavn og passord.

Fylket bruker læringsplattformen Canvas. Du får tilgang til Canvas i "Skoleportalen". 

IKT-reglement for elever

Lærebøker

Som elev på videregående skole får du låne de lærebøkene du trenger til fagene dine av fylket. For å få låne lærebøker må du akseptere vilkårene som ligger til grunn. Ved å takke ja til skoleplass - og dermed akseptere "trøndelagsbrukeren", har du også akseptert disse vilkårene. Lånekortet ditt finnes i Pocket-ID, som du laster ned på mobiltelefonen din. Dette må du gjøre selv. Veiledningen finner du et annet sted på sidene, eller på nettsidene til Trøndelag Fylke.

Utlånet administreres av skolebiblioteket, og utleveringen skjer etter oppsatt plan like etter skolestart om høsten. Du er selv - etter kontrakten - ansvarlig for å levere inn nøyaktig de bøkene du har lånt, og innleveringsfristen for alle lærebøker er siste skoledag. Vi anbefaler derfor at alle skriver navn, klasse og skoleår i bøkene. Slik er det enklere for deg å identifisere nettopp din bok. Du er også ansvarlig for å behandle bøkene ordentlig. Du vil ellers få regning på bøker som ikke leveres ved fristen, eller bøker som er ødelagte. Da faktureres ny pris.

Du vil etter skolestart få tildelt et skap som kan låses. Hengelås tar du med selv. Når lærebøkene ikke er i bruk, bør de oppbevares i låst skap.

Regler for lån av læremidler

Sist oppdatert 21.06.2021