IT-avdelingen

data kode.jpg

"Ingen ting som virker! Får ikke logga på! Er ikke på nett! Hvorfor kommer det ikke noe når jeg skriver ut? Hvordan får jeg utskrift? Jeg trenger en sånn dings for å bruke prosjektoren. Jeg får ikke åpna/lasta ned ... osv osv"

Kjente problem i hverdagen?

Om du vil ha hjelp til å løse dem, kan du "ta en tur på IKT". Her kan du få hjelp med datautstyr som "ikke virker", nettilgang, skriverproblematikk, pålogging, programvare osv. De har også noen PC'er til låns, om du skulle være så uheldig å slippe din egen i golvet eller ha glemt den en dag. Her kan du også låne utstyr som gjør det mulig å koble f.eks. Mac til prosjektor. Om du ikke kommer deg på nett med telefonen, kan de muligens hjelpe deg med det også. 

IKT-reglement for Trøndelag fylkeskommune

Hvordan gjør jeg det? Hjelp til selvhjelp:

Hvordan videresende post fra skolemail til annen mailadresse

Hvordan få nett på Android-telefoner

Hvordan koble PC på trådløst nett Trondelag-FK

Laste ned talesyntese for PC og MAC

Bytte passord

https://bruker.trondelagfylke.no

Har du glemt passordet ditt, eller må bytte? Velg «glemt passord». Du skal da få en SMS med aktiveringskode som brukes for å sette nytt passord.

Utskrift

https://utskrift.trondelagfylke.no/user

Logg inn med brukernavn/passord, og velg «Last opp». NB! Pass på at dokumentet du ønsker å laste opp er lukket på din pc/mac før opplastning.

For å hente utskrift logger du på en utskriftsenhet med ditt brukernavn/passord og velger "frigi utskrift". Hvis du har et kort med chip (f.eks busskort) kan du registrere dette som utskriftskort og bruke dette i forbindelse med pålogging på utskriftsenheten. 

Veiledning i registrering av kort i PaperCut-skrivere

Hvordan logge seg på riktig nett til prøver og eksamen

  • Koble til det trådløse nettverket Trondelag-Eksamen

  • Skriv inn nøkkelen: Trondelag20
  • Gå til nettsiden eksamen.trondelagfylke.no
  • Om du er tilkoblet riktig nettverk (Trondelag-Eksamen), vil nettsiden ha tydelig grønn bakgrunn, og alle tilgjengelige nettressurser ligger som lenker på siden.
  • Om du er tilkoblet feil nettverk har nettsiden over rød bakgrunn, og ingen lenker til nettressurser vises.

NB! Ved prøver: For å være i stand til å levere inn oppgave eller tekst på Canvas må du bytte til ditt vanlige trådløse nettverk (Trondelag-FK) like før du skal levere. Logg på Canvas og last opp prøvesvaret ditt der.

Noen spørsmål?

Jens Kåre Klæt
Avdelingsleder for IKT, VIS-instruktør
74 17 66 06 90 74 62 45
Enok Tøndel
Konsulent
74 17 61 21 91 66 43 45
Sist oppdatert 08.11.2022