Vg2 Kokk- og servitørfag. Foto: Ole Vig vgs

Vg2 Kokk- og servitørfag

Fordypning i restaurantkokk, ferskvarehandler, servitør.
For restaurantkokken blir rettene blir mer avansert, detaljert og ofte flere retter. Servitøropplæringen innebærer drikkelære, servering og kundebehandling. Ferskvarehandleren lærer seg å legge opp en innbydende disk og må ha kunnskap om produktene som selges.
Ernæringskokken lærer om riktig tilpasset kost til alle brukergrupper. Alle elevene er innom de ulike fagene ila året.


 I faget yrkesfaglig fordypning legger vi vekt på at elevene finner riktig bedrift og sikrer seg læreplass. Skolen har nært samarbeid med mange  restauranter og institusjoner i nærområdet. I tillegg til at elevene utplasseres flere uker i bedrift, gjennomfører de ofte en «takeover» med våre elever. Da kjører fagpersoner fra bedrift undervisning med elevene på skolen for å vise sin måte å jobbe på. 

Utplassering i bedrift går over 6 hele uker. 2-3 av disse ukene foregår som regel gjennom praksis i utlandet; skolen har et samarbeid med flere hoteller i Puerto Rico, Spania. Skolen søker om støtte til å gjennomføre denne internasjonaliseringen.

På slutten av skoleåret skal elevene opp til en tverrfaglig praktisk eksamen. All undervisning er derfor eksamensrettet.

For elever som ønsker det er det mulig å delta på både teamkonkurranser og individuelle konkurranser for kokk og servitørfag.

Skolen har fagkompetanse innen både kokkefaget og servitørfaget.