Tverrfaglige ferdigheter innen sjømatfag, kjøttfag, baker og konditorfag og kokk og servitørfag.
Grunnleggende ferdigheter innenfor tilberedningsteknikker og håndverksteknikker.
Grunnleggende råvarekunnskap om kjøtt og fisk, melk og korn, frukt og grønt og drikkevarer.
Vi har fokus på at elevene skal få kunnskap om særegenheten til alle 11 fagbrevområder innen restaurant- og matfag.
I faget yrkesfaglig fordypning får elevene møte fagpersoner fra bedrifter som deltar i undervisning på skolen i tillegg til at elevene utplasseres i bedrift. Dette foregår i 6 hele uker fordelt gjennom skoleåret.
Undervisning i programfag foregår minst 2 hele dager på kjøkken i tillegg til teoriundervisning på klasserom/verksted. Programfagslærere og fellesfagslærere samarbeider om å gjøre fellesfagene virkelighetsnære til utdanningsprogrammet restaurant- og matfag.