Om internasjonalisering

Bilde London
Bilde fra London Foto: Eva Dang

Har du lyst til å se og oppleve andre land? Det finnes flere muligheter for et opphold i utlandet mens du går på videregående.

Har du lyst til å se og oppleve andre land?

Det finnes flere muligheter for et opphold i utlandet mens du går på videregående.

Studiespesialisering

Du som går vg1 stud.spes, kan søke om å ta vg2 i utlandet.

1. Trondheim fylkeskommune har en samarbeidsavtale med York College i Storbritannia. Dette er et tilbud som elever fra hele fylket kan søke på.

Svar på hvordan søke og søknadsfrist finner du her:https://www.trondelagfylke.no/vare-tjenester/utdanning/internasjonalisering/vg2-tilbud-i-utlandet/

Mer om internasjonalisering: https://www.trondelagfylke.no/vare-tjenester/utdanning/internasjonalisering/vg2-tilbud-i-utlandet/

2. Gjennom en utvekslingsorganisasjon kan du reise til land som bl.a. Tyskland, USA, Australia, New Zealand, og mange flere. Ved å skrive utveksling utland i en søkemotor vil du finne flere. Det finnes mange organisasjoner som tilbyr dette, og de hjelper deg gjennom hele prosessen.

Om dette er noe for deg, så ta kontakt med rådgiver på skolen, for å få mer informasjon om hvordan et slikt år kan gjennomføres. Det er nemlig viktig at du har riktig fagkombinasjon, slik at du får utvekslingsåret godkjent når du kommer tilbake.

Yrkesfaglige program

Du som går vg2 yrkesfag vil i løpet av året ha tre perioder med praksis i bedrift. Den siste av disse periodene, en 3-ukes periode mellom vinterferie og påskeferie, vil det være mulig å søke til utlandet.

Røros vgs koordinerer et samarbeid mellom Røros vgs, Orkdal vgs, Kyrksæterøra vgs Gauldal vgs og Johan Bojer vgs, som gjennom Erasmus + gir deg som elev denne spennende muligheten. Vi har samarbeid med organisasjoner, skoler og bedrifter i ulike land som tar imot våre elever. Den aktuelle destinasjonen for praksisperioden avhenger av hvilket programområde du går på.

Røros videregående skole ønsker å ha fokus på internasjonalisering, og søker hvert år om nye midler for å kunne tilby elever på vg2 yrkesfag et opphold i et annet land. Snakk med kontaktlærer eller rådgiver, for å få oversikt over mulighetene som finnes.

Fra ADC College i London Fra ADC College i London

Aina Engan Døhl
Rådgiver
95 05 62 97
Sist oppdatert 02.01.2024