Kantine

Kantina er et naturlig møtepunkt for elever, ansatte og besøkende. Både for hyggelige samtaler og ikke minst et godt og næringsrikt måltid. Den ligger i første etasje i Kjøkkenlåna, og er åpen hele skoledagen. Kantina tilbyr salg av lunsj og middag for elever, ansatte og besøkende.

Kjøkkenet har moderne utstyr og ansatte med høy fagkompetanse. Vi er opptatt av at elever og ansatte får ernæringsrik og variert mat-tilbud ved kantina, og vi følger helsetilsynets nasjonale standard.

Riktig og allsidig mat fører til opplagte elever og bidrar til økt læringsutbytte; enten det er i travle onnedager, i fjøset eller i klasserommet. Rause og gode måltid er fortsatt viktig.
Skolen har siden 2015 jobbet med og klart å følge opp fylkeskommunale vedtak om bruk av minst 20% økologiske råvarer ved servering av mat og drikke i kantina. Kjøkkenet har oppnådd bronsemerket gjennom Debio for bruk av økologiske råvarer og produkter.
Våre fagutdanna kokker tilbyr frisk og næringsrik mat:

  • Frokostpakker; hjemmebakt brød med variert pålegg og økologisk melk
  • Middag; kjøtt, fisk, supper, grønnsaksretter med spennende tilbehør og desserter
  • Salatbar; svært variert innhold med friske grønnsaker
  • Varm lunsj; supper, gryter, omeletter, pasta osv.
  • Grove baguetter, osteloff, fylte wraps, noe godt til kaffen/te
  • Salg av meieriprodukter
  • Salg av egenproduserte råvarer og produkter fra gården; eplesaft og tomat. Samt hjemmebakt brød èn gang i uka.

Kjøkkenet har til alle tider tilberedt og servert rause porsjoner til eksterne aktører som bruker Mære Landbruksskole som kurssted, store fagarrangementer eller selskapeligheter. Kjøkkenet fungerer også som et «Matverksted» der vi gjennomfører mange forskjellige praktiske kurs for elever, ansatte og eksterne aktører.

Sist oppdatert 09.04.2018