Hybelhuset

20180709_130039 (1024x768).jpg

Skolen har 45 hybler i vårt i hybelhus. Hybelen består av eget soverom, men deler kjøkken og bad med en annen elev (dublett). Dersom det blir stor pågang etter hybler vil vi prioritere VG1-elever og de som har hest i stallen på skolen. I tillegg legger vi vekt på erfaringer fra tidligere år. Det er lagt til rette for at elevene skal ha mulighet til å lage mat på det nye hybelhuset (frokost, lunchpakke, middag og kveldsmat).

Skolen tilbyr en middagspakke med 5 middager i uka til en pris av kr 950 pr måned (mandag til torsdag pluss varmlunsj på fredag). Tidligere erfaring har vist oss at mange elever ikke har et sunt kosthold. Det er viktig for våre elever å få god mat med riktig næringsinnhold både i forhold til helse og læring. Vi håper derfor at mange av våre elever vil benytte seg av dette middagstilbudet. Tilbudet forutsetter at det er tilstrekkelig antall som velger middagspakken.

Det er ansatt personell på kveld/natt. Det betyr bl.a. at de som bor her (og foresatte) har en kontaktperson på kveldstid. Personalet skal ivareta sikkerheten og arbeider ellers for å legge best mulig til rette for at hver enkelt elev skal trives. Blant annet kan de ansatte stille som sjåfører dersom beboere ønsker å delta på fritidstilbud.
Det er steikeovn, kjøleskap og fryser på hver dublett. Leietaker må ha med seg utstyr som kopper, tallerkener, bestikk og kasseroller etc.  I tillegg må leietaker ta med sengetøy (dyner, puter, laken og sengetrekk), og renholdsutstyr (vi anbefaler utstyr for engangsmopp). Det er eget vaskerom med vaskemaskiner og tørketromler. Nytt av året er det kjøpt inn nye sofa og TV-benk. Det er ikke lov å ta med private møbler.
I kjelleren på mellombygget mellom kantine og hybelhus er det garderobeskap hvor alle elevene kan ha sine arbeidsklær. I 3. etasje er det sosiale rom hvor elevene kan ha trivelig samvær.

Botilbudet er åpent i henhold til skoleruta, og stenger fredag etter skoleslutt og åpner søndag kl. 21.00. Hver søndag kveld hentes beboere som kommer med tog/buss på Steinkjer stasjon mellom klokken 21 og 22. Gjelder de som har skrevet seg på liste for henting.

Hybelkontrakt/leie

For å få bo på vårt hybeltilbud må du skrive under en hybelkontrakt hvor du forplikter deg til å følge hybelreglementet. For elever som er under 18 år ved skolestart skal også foresatte underskrive hybelkontrakten.
Før innflytting skal det betales inn et hybeldepositum på 2 månedsleier + leie for første måned, tilsammen kr 12.000,-. Depositumet skal dekke eventuelle tap av adgangskort, skader på hus/utstyr, manglende renhold m.m. Depositumet, med evt. fradrag, vil bli tilbakebetalt til konto ved utflytting av hybelen.


Følgende leiepris ekskl. mat for skoleåret 2019/2020: kr. 4.000,- pr. mnd per person (kr . 4.500,- for de som må bo på hybelhuset i helgene.)

Leieprisen inkluderer også trådløs tilgang til bredbånd for elev-pc`er på skolen.
Hybelleia skal betales forskuddsvis innen den 20. i hver mnd. Nærmere informasjon om dette sendes de som tildeles hybelplass. Det er 1 mnd oppsigelsestid på hybelen og denne måneden må du betale for. Oppsigelsen starter den 20. i påfølgende måned.
Hvordan søke på hybelplass/middag?
På skolens hjemmeside er det lagt ut en link til der en skal søke.
Frist for søknad om hybelplass er innen 28. juli (for senere inntatte elever - snarest etter inntak). Søkerne vil få en tilbakemelding fra skolen seinest innen 6. august på om en har fått plass eller ikke.

Hybelhusregler
Hybelkontrakt