Korona

grønt nivå ill.jpg

8.november

Er du i tvil om hva du skal gjøre om du er syk eller om noen nær deg er det? Denne oversikten kan klargjøre noe:

Oversiktsskjema handlingsmønster koronasmitte

4. november

I løpet av den siste tiden har flere elever hos oss testet positivt for korona. Det er mye smitte i samfunnet nå, og særlig blant unge. Dersom du har vært i direkte kontakt med en smittet, skal du følge med egen sykdomsutvikling og følge anbefalingene fra FHI (du finner anbefalingene derfra under "Smittevern" et annet sted på hjemmesida)

Det kan være lurt å ta en hurtigtest dersom du er i tvil. Hurtigtester (egentester) får du utlevert gratis på biblioteket i Melhus Rådhus. Dersom du får positivt resultat på en hurtigtest, skal du ta kontakt med kommunen.

Ellers er det viktig å bruke håndsprit i løpet av skoledagen, og hold deg hjemme om du er syk. Fravær av helsegrunner dokumenteres ut dette skoleåret med egenmelding fra elever (over 18 år) eller foresatte (under 18 år). Helserelatert fravær vil ikke komme på vitnemålet.

Trondheim kommune og Melhus kommune anbefaler nå munnbind på offentlig transport og i det offentlige rom dersom det ikke er mulig å holde minst en meters avstand.

25. september

Melhus vgs er i likhet med resten av samfunnet i en "normal hverdag med økt beredskap" (jfr FHI)

Smitteforebyggende tiltak

God håndhygiene og et bevisst forhold til egen helsetilstand er fortsatt viktig. Særlig siden koronaviruset fortsatt finnes i samfunnet, og ikke alle er fullvaksinerte ennå. Lokale myndigheter kan vedta å gjeninnføre "trafikklysmodellen" dersom det er behov for det. Følg derfor med på Melhus kommunes sider.

Skoleskyss

Tar du skolebussen må du følge retningslinjene fra AtB.