Flambering på kjøkkenet. Foto: Solveig Brandal

Vg2 Kokk- og servitørfag

Er du kreativ? Har du en kokk i magen?  Drømmer du om Bocuse d'Or, drive din egen restaurant, bli sommelier, - eller har du lyst på den utfordringa det er med å lage mat til folk som trenger helt spesielle dietter?

Om du velger vg2 kokk- og servitør på Melhus, vil du bli del av et tett og godt klassemiljø, og du møter kompetente lærere med lang og variert erfaring fra bransjen. Vi har et velutstyrt kjøkken der du lærer alt fra de grunnleggende teknikkene innenfor matlaging, til de mer fine detaljer og finesser du blir utfordret på i finere restaurantkjøkken.

Melhus videregående skole har gjennom flere års samarbeid med næringslivet utviklet et godt kontaktnett med bedrifter. Gjennom utplasseringer i løpet av skoleåret vil du få muligheten til å knytte kontakt med aktuelle bedrifter hvor du kan tenke deg å være lærling/lærekandidat. Etter vg2 kokk- og servitør kan du søke læreplass som hotell- og restaurantkokk, institusjonskokk eller servitør. Dette er en utdanningsvei der du nesten er garantert jobb slik arbeidsmarkedet er i dag. 

2KS har muligheten til å etablere elevbedrift som gjør det mulig å få virkelighetsnær opplæring i tillegg til utplasseringsperiodene.