Nærbilete av hendene til ein som knar ein deig på ein kjøkkenbenk.

Vg1 Restaurant og matfag

Ønsker du en utdanning som gir deg mange muligheter, og der du er garantert læreplass og jobb?

På vg1 får du en innføring i alle retningene du kan velge deg videre på vg2. Dette året får du mye kjøkkenpraksis, og får lære alt det grunnleggende innenfor matlaging – baking, sauser, supper, råvarebehandling av kjøtt, fisk og grønnsaker, teknikker og mye mer.

For å lære mer om råvareproduksjon, oppsøker vi produsentene der de er. Vi besøker forskjellige matprodusenter i regionen; for eksempel klippfiskproduksjon, fiskeoppdrett, blåskjelloppdrett på Fosen, slaktere og pølsemakere, bakeri, Tine, lokalmatprodusenter, sjokoladefabrikk…

Praksis i bedrift har du fire uker i året. Du velger selv utplasseringssted, og her har du sjansen til å prøve ut ulike muligheter dette yrket gir ved å velge forskjellige bedrifter og bransjer. Vanlige praksissteder er hoteller, restauranter, institusjoner, bakeri, kjøtt- og fiskeforedlingsbedrifter. Fagmiljøet på skolen har et godt samarbeid med det regionale næringslivet, og det er lett å skaffe praksisplass. I tillegg til periodene i bedrift, får elevene på 1RM her hos også eksterne oppdrag som gir ytterligere virkelighetsnær praksis.