Ønsker du en utdanning som gir deg mange muligheter, og der du er garantert læreplass og jobb?
På vg1 får du en innføring i alle retningene du kan velge deg videre på vg2. Dette året får du mye kjøkkenpraksis, og får lære alt det grunnleggende innenfor matlaging – baking, sauser, supper, råvarebehandling av kjøtt, fisk og grønnsaker, teknikker og mye mer.
For å lære mer om råvareproduksjon, oppsøker vi produsentene der de er. Vi besøker forskjellige matprodusenter i regionen; for eksempel klippfiskproduksjon, fiskeoppdrett, blåskjelloppdrett på Fosen, slaktere og pølsemakere, bakeri, Tine, lokalmatprodusenter, sjokoladefabrikk…
Praksis i bedrift har du fire uker i året. Du velger selv utplasseringssted, og her har du sjansen til å prøve ut ulike muligheter dette yrket gir ved å velge forskjellige bedrifter og bransjer. Vanlige praksissteder er hoteller, restauranter, institusjoner, bakeri, kjøtt- og fiskeforedlingsbedrifter. Fagmiljøet på skolen har et godt samarbeid med det regionale næringslivet, og det er lett å skaffe praksisplass. I tillegg til periodene i bedrift, får elevene på 1RM her hos også eksterne oppdrag som gir ytterligere virkelighetsnær praksis.