Lærere fra Tiller i Libanon

Oversvømmelse i Bekaa
Uvær har medført oversvømmelse i flyktningeleiren i Bekaadalen.

Elevene våre samler årlig inn penger til flyktninger i Bekaadalen. I forbindelse med uværet i januar meldte lærerne Lars og Marius om behov for mat, tepper, nye telt, ovner og andre livsnødvendigheter. De besøkte Bekaa i uke 3.

Ulike sentre, som vanligvis brukes til undervisning og aktiviteter, brukes nå som "emergency shelter". Det betyr at også communitysenteret som er opprettet med bistand fra elevene på Tiller, akkurat nå huser folk som er evakuert fra teltene sine på grunn av flommen. De vanlige aktivitetene må derfor avlyses en periode. - Folk ser slitne ut, rapporterte Lars fra Bekaa. Han var der for 7. gang.

Lars og Marius var i Bekaa for å hjelpe til, noe som for eksempel betyr å stå på storkjøkken og koke kylling og ris som deles ut. De delte også ut varme klær som er samlet inn i Trondheim. De to lærerne fra Tiller skulle ellers se hvordan det går med communitysenteret og prosjektene der, samt kartlegge videre behov.  På grunn av problemene uværet hadde forårsaket, ble oppholdet av en annen karakter enn planlagt. Skolegang og aktivteter måtte vike for nødhjelp.  Lars og Marius er nå tilbake i Trondheim og deler sine erfaringer med elevene og de ansatte på Tiller videregående skole.

Den store innsamlingsuken er i starten av april, men elevene er allerede i gang med å samle inn penger. Det er den norsk-libanesiske hjelpeorganisasjonen Salam LADC som forvalter pengene.

Ønsker du å støtte prosjektet i Libanon?

Vipps: 552905 (TILLER VGS INNSAMLINGSAKSJON)

Lenke til Salam LADC Facebook

Lærerne Marius Helbostad og Lars Korsnes før avreisen til Libanon.

Sist oppdatert 03.04.2019