Medier og kommunikasjon

Velkommen til tre år på medier og kommunikasjon! Her får du en spennende og annerledes vei til studiekompetanse og medieforståelse.

Du vil jobbe med ulike temaer innen foto, film, streaming, grafisk design, web, journalistikk og mye annet. Vi legger vekt på kreativitet, problemløsning og ideutvikling.

Opplæringa er praktisk. Du får opplæring i bruk av lys, lydutstyr, fotokamera, videokamera og foto- og videostudio i topp moderne fasiliteter. Vi bruker den profesjonelle programvaren i Adobe-pakken, som Photoshop, videoredigeringsprogram og programvare for animasjon og grafisk produksjon.

Gjennom skoleåret får vi oppdrag fra ulike samarbeidspartnere, og vi lærer mye i møte med lokalt næringsliv og andre aktører. Når du lager produkter og løsninger som skal brukes av andre, blir du mer aktiv i egen læring. Vårt mål er at du skal utvikle deg både sosialt og faglig, og kjenne mestring og skaperglede.

Ved undersøkende og kritisk tilnærming til dagsaktuelle saker og teknologi, får du en dypere innsikt i vår medievirkelighet. Slik blir du forberedt på videre studier og arbeid i ulike deler av mediebransjen.

Tre år på medier og kommunikasjon gir deg en mer praktisk vei til studiekompetanse. Også i fellesfagene har vi fokus på prosjektarbeid. Samarbeid, god kommunikasjon og problemløsning er etterspurt kompetanse i samfunnet.

  • Vg1: 10 timer felles mediefag per uke.
  • Vg2: 10 timer felles mediefag, fem timer valgfritt programfag.*
  • Vg3: 10 timer felles mediefag, i tillegg to valgfrie femtimers programfag.*

*Eksempler på valgfrie programfag er bilde, e-sport og fag fra studiespesialisering, som for eksempel engelsk, psykologi og sosiologi. Fagtilbudet vil variere fra år til år.

Avdelingsleder for medier og kommunikasjon
Wiggo Sunde
wigsu@trondelagfylke.no
470 25 066

Les mer om linjen på vilbli eller Utdanningsdirektoratet sine nettsider - udir.no