Community-senter i Bekaadalen

Ivrige skolegutter i Bekaadalen
Ivrige skolegutter i Bekaadalen.

Elevene ved Tiller videregående skoles innsamlingsprosjekt gir flyktninger og andre i Bekaadalen (Libanon) muligheter til undervisning og andre aktiviteter som kan bidra til å bygge et liv. Den norsk-libanesiske hjelpeorganisasjonen Salam LADC forvalter pengene og driver et community-senter i Bekaadalen.

Libanon er på størrelse med en fjerdel av Trøndelag og har tatt imot rundt 1,5 millioner flyktninger. Disse lever under svært vanskelige kår i teltbyer med mangel på mat, varme, skoletilbud og fremtidsutsikter. Naturkreftene byr også på umenneskelige utfordringer.

For tredje år på rad samler elevene inn penger som hjelper flyktninger og andre i Bekaadalen. Smøring av ski, panting av flasker, loddsalg, vasking, kakesalg, julemarked, Rubiks kube-konkurranse, salg av fotografier, egenproduserte tennbriketter, strikkeprodukter, gavekasser, kompostbinger, fuglematere og redningsarmbånd er noe av aktivitetene som har gitt penger i kassen.

Pengene har gått til opprettelse og drift av et community-senter, der det blant annet tilbys undervisning, leksehjelp, sykurs, kor og mye mer. Undervisningen drives av profesjonelle lærere og en psykolog. Lærer Lars Korsnes fra Tiller videregående skole har besøkt Bekaadalen 7 ganger som hjelpearbeider og observatør, og for å kartlegge behov (senest januar 2019 sammen med kollega Marius Helbostad). I 2017 dro Lars sammen med kollega Elisabeth Kristoffersen og to elever.

Ønsker du å støtte prosjektet i Libanon?
Vipps: 552905 (TILLER VGS INNSAMLINGSAKSJON)

Informasjon om innsamlingsprosjektet i Libanon
Salam LADC

Følg hjelpeorganisasjonen Salam LADC på Facebook!