Community-senter i Bekaadalen

KART LARS AUD T OG BEKAADALEN JAN 2020 red 600x400.png

Lærerne Aud Toril Osmoen Sørgård og Lars Korsnes besøkte Bekaa i uke 2 for å se resultatet av elevenes årlige innsamlingsaksjon til Salam. De skulle også finne ut hvordan pengene best kan brukes videre. Mange fuglte dem på prosjektbekaa på Snapchat, og vi kommer med mer informasjon etter hvert!

Elevene ved Tiller videregående skoles innsamlingsprosjekt gir flyktninger og andre i Bekaadalen (Libanon) muligheter til undervisning og andre aktiviteter som kan bidra til å bygge et liv. Den norsk-libanesiske hjelpeorganisasjonen Salam LADC forvalter pengene og driver et community-senter i Bekaadalen. Libanon er på størrelse med en fjerdel av Trøndelag og har tatt imot rundt 1,5 millioner flyktninger. Disse lever under svært vanskelige kår i teltbyer med mangel på mat, varme, skoletilbud og fremtidsutsikter. Naturkreftene byr også på umenneskelige utfordringer.

For fjerde år på rad samler elevene inn penger som hjelper flyktninger og andre i Bekaadalen. Smøring av ski, panting av flasker, loddsalg, vasking, kakesalg, julemarked, Rubiks kube-konkurranse, salg av fotografier, egenproduserte tennbriketter, strikkeprodukter, gavekasser, kompostbinger, fuglematere og redningsarmbånd er noe av aktivitetene som har gitt penger i kassen.

Pengene har gått til opprettelse og drift av et community-senter, der det blant annet tilbys undervisning, leksehjelp, sykurs, kor og mye mer. Undervisningen drives av profesjonelle lærere og en psykolog. Lærer Lars Korsnes fra Tiller videregående skole har nå besøkt Bekaadalen 8 ganger som hjelpearbeider og observatør, og for å kartlegge behov. I januar 2019 var han der sammen med kollega Marius Helbostad, ogi I 2017 dro Lars sammen med kollega Elisabeth Kristoffersen og to elever.

Ønsker du å støtte prosjektet i Libanon?
Vipps: 552905 (TILLER VGS INNSAMLINGSAKSJON)

Informasjon om innsamlingsprosjektet i Libanon
Salam LADC

Følg hjelpeorganisasjonen Salam LADC på Facebook!