Strindamusikalen

Mamma_mia_web_ny (Stor).jpg

Strindamusikalen har en lang og stolt tradisjon ved skolen vår. Siden 1991 har vi satt opp en fullskala musikalproduksjon hvert år. Musikal er også et populært fag ved Strinda, og mange elever søker seg nettopp hit på grunn av Strindamusikalen.

Neste års Strindamusikal er Mamma Mia!

Vi tipper mange fans av Strindamusikalen har ventet på dette en stund 😊 Nå er det klart. Februar 2022 kommer en av verdens mest populære musikalforestillinger til Strinda. Forestillingen er sett av 65 millioner mennesker verden over, gjennom 50 ulike produksjoner på 16 forskjellige språk i over 440 større byer verden over. Neste års Strindamusikal er Mamma Mia! Da er det bare å finne frem platåskoene, 70-tallsparykken og glitteret. Mamma Mia, som vi gleder oss til februar!

Strindamusikalen 2021 - Cabaret

Cabaret 2021

Bilder premieren på Cabaret (alle bilder: Tom Eikrem)

Se bilder fra premieren lørdag 20.3 i dette facebookalbumet

Videosmakebit fra Cabaret på Strinda (produksjon: Thomas Høstad)

Om Strindamusikalen.

Hvert år siden 1991 har Strinda videregående skole satt opp en fullskala musikal. Forestillinga skapes og framføres av ca. hundre elever, som til sammen dekker alle vanlige funksjoner i et musikal-produksjonsapparat; ikke bare som musikere og skuespillere, men også i arbeid med kostymer og kulisser, hår/sminke, lys/lyd/bilde og teknikk.

Scenen blir bygget og dekorert fra grunnen av, kostymene er sydd for anledningen, musikken er omarrangert for vår besetning, og både sangtekster og manus oversettes eller tilrettelegges. Og alt synges, danses og spilles – selvfølgelig – ”live” på trøndersk fra scenen.

Musikalen inngår som et prosjektarbeid i tre forskjellige ”programfag” som elevene velger ett av og som de leser over to år. Disse fagene er MDD3004 Musikk, MDD3005 Teaterensemble og FOR3002 Scenografi og kostyme.

Foto: Tom Eikrem

Ønsker du å være med på musikalen?

Liker du å sy? Elsker du å synge? Lyst å børste støv av et instrument, banke spiker eller spille skuespill? Følge med på oppslag om infomøte og følge Strindamusikalen på Facebook!

Nysgjerrig på Strindamusikal? Se denne smakebiten fra vår oppsetning av The Wall.

 

 Se også denne promovideoen fra fjorårets suksess "The Commitments"

Se NRK Midtnytt-innslaget fra forberedelsene til Strindamusikalen 2021 - Cabaret.

Følge Strindamusikalen på Facebook

 

Sist oppdatert 17.06.2021