IKT-info til elever

glenn-carstens-peters-npxXWgQ33ZQ-unsplash (Stor).jpg

Nedenfor ligger ikt-relatert informasjon for deg som er elev i Trøndelag fylke og på Strinda vgs. Trenger du mer informasjon, eller har du et ikt-relatert problem, er det bare å ta kontakt med skolens ikt-avdeling. Den er plassert i 2.etg i skolebygget.

Som elev i fylket, og på Strinda, er skoleportalen et viktig verktøy. I skoleportalen har du tilgang til tjenester som Canvas (læringsplattform), Everyday (fravær/karakterer), Office365 applikasjoner, samt gratis programvare (Officepakken og Ordnett). I tillegg ligger det flere brukerveiledninger der.

Skoleportal - https://elev.trondelagfylke.no/

Alle elever i videregående skole må ha en datamaskin. Trøndelag har en PC-ordning der elevene eier datamaskinen selv. Det vil si at du kan ta med deg en maskin (som må oppfylle noen minstekrav), eller du kan kjøpe én ny PC subsidiert av fylkeskommunen som inkluderer garanti og ulykkesforsikring for perioden.

Les alt om ordningen her.

Du skal motta en sms med brukernavn og aktiveringskode. Brukerkontoen må aktiveres før du får tilgang til andre tjenester. I forbindelse med aktivering av konto, må du opprette et nytt passord samt godta at du har lest og forstått IKT-reglementet i Trøndelag. Aktivering av brukerkonto skjer via https://bruker.trondelagfylke.no

I forbindelse med aktivering av din bruker må fylkets IKT-reglement godtas. Reglementet inneholder dataetiske retningslinjer som skal skape et godt lærings- og arbeidsmiljø for elever ved de videregående skolene.

Reglementet kan du lese her

På PC/Mac
Velg trådløsnettet «Trondelag-FK»
Skriv inn ditt brukernavn og passord
Trykk «Koble til»
Ved spørsmål om å verifisere sertifikat på Mac eller PC - trykk «Fortsett»

Trådløsnett på mobil
På Iphone – relativt likt som på pc/mac

På Android – EAP-metode – velg «PEAP». På Fase 2 godkjenning – velg «MSCHAPV2». CA-sertifikat – velg «Ikke bekreft». Identitet – velg ditt brukernavn. Ikke skriv inn noe på Anonym identitet. Skriv til slutt inn ditt passord på passord og «Koble til».

Som elev i Trøndelag fylkeskommune kan du installere Office på din pc. Lisensen til Office er gyldig så lenge du er elev i fylket, og inntil 3 mnd etter at du har sluttet. Office installeres via Skoleportalen - klikk på Programvare og let opp Office i listen over programmer.

Etter at programmet er installert du aktivere Office. For å aktivere office logg inn med skole-eposten din. Eposten din er brukernavnet ditt@elev.trondelagfylke.no

Du kan skrive ut på to måter. Enten skriver du ut via nett.

Brukerveiledning for utskrift via utskriftportalen ligger her.

Lenke til utskriftsporten: https://utskrift.trondelagfylke.no

Pass på at dokumentet du skal skrive ut er lukket på din pc/mac før du laster det opp. For å hente utskrift logger du på en utskriftsenhet med ditt brukernavn/passord og velger "frigi utskrift". Hvis du har et kort med chip (f.eks busskort) kan du registrere dette som utskriftskort å bruke dette i forbindelse med pålogging på utskriftsenheten.

En annen mulighet er å skrive ut ved å legge til skriverkøen på din pc eller mac.

Brukerveiledning for å legge til skriverkø på en pc. Lenker til en ekstern side.

Brukerveiledning for å legge til skriverkø på en mac.Lenker til en ekstern side.

Høsten 2018 innførte Trøndelag fylkeskommune digitale skolebevis for sine elever, lærlinger og lærekandidater. Beviset vil være det primære beviset utlevert av fylkeskommunen og kan eksempelvis brukes som identitetskort ved eksamen, godkjent legitimasjon for reise med AtB eller hos andre aktører som tilbyr studentrabatt. I samme løsning vil elever også finne sitt bibliotekkort, som kan benyttes på skolebibliotekene.

Les mer om Pocket id her

Untis Mobile gir deg rask og effektiv tilgang til oppdaterte timeplaner.

Hvordan sette opp Untis Mobil på din telefon (brukerveiledning).

Når du slutter som elev hos oss vil Microsoftkontoen din etter en stund deaktiveres og slettes. Hvis du kun har lagret filer og dokumenter til skyen mens du har vært elev (Onedrive elevkonto), må du sørge for å ha en lokal sikkerhetskopi av dette

Sist oppdatert 18.11.2020