IKT-info til nye elever

glenn-carstens-peters-npxXWgQ33ZQ-unsplash (Stor).jpg

Aktivering av konto

Du skal motta en sms med brukernavn og aktiveringskode. Brukerkontoen må aktiveres før du får tilgang til andre tjenester. I forbindelse med aktivering av konto, må du opprette et nytt passord samt godta at du har lest og forstått IKT-reglementet i Trøndelag. Aktivering av brukerkonto skjer via https://bruker.trondelagfylke.no

IKT-reglement

I forbindelse med aktivering av din bruker må fylkets IKT-reglement godtas. Reglementet inneholder dataetiske retningslinjer som skal skape et godt lærings- og arbeidsmiljø for elever ved de videregående skolene.

Reglementet kan du lese her

Bytte passord

https://bruker.trondelagfylke.no
Velg glemt passord. Du skal motta SMS med aktiveringskode som brukes for å sette nytt passord.

Trådløst nett

På PC/Mac
Velg trådløsnettet «Trondelag-FK»
Skriv inn ditt brukernavn og passord
Trykk «Koble til»
Ved spørsmål om å verifisere sertifikat på Mac eller PC - trykk «Fortsett»

Trådløsnett på mobil  
På Iphone – relativt likt som på pc/mac

På Android – EAP-metode – velg «PEAP». På Fase 2 godkjenning – velg «MSCHAPV2». CA-sertifikat – velg «Ikke bekreft». Identitet – velg ditt brukernavn. Ikke skriv inn noe på Anonym identitet. Skriv til slutt inn ditt passord på passord og «Koble til».  

Skoleportal - https://elev.trondelagfylke.no/

I skoleportalen har du tilgang til tjenester som f.eks. Canvas (læringsplattform), Everyday (fravær/karakterer), Office365 applikasjoner, utskrift samt gratis programvare (som f.eks. Office og Ordnett) og brukerveiledninger.

Gratis Microsoft Office

Som elev i Trøndelag fylkeskommune kan du installere Office på din pc. Lisensen til Office er gyldig så lenge du er elev i fylket, og inntil 3 mnd etter at du har sluttet. Office installeres via skoleportalen - klikk på Programvare og let opp Office i listen over programmer. Etter at programmet er installert du aktivere Office. For å aktivere office logg inn med skole-eposten din. Eposten din er brukernavnet ditt@elev.trondelagfylke.no

Pocket id

Høsten 2018 innførte Trøndelag fylkeskommune digitale skolebevis for sine elever, lærlinger og lærekandidater. Beviset vil være det primære beviset utlevert av fylkeskommunen og kan eksempelvis brukes som identitetskort ved eksamen, godkjent legitimasjon for reise med AtB eller hos andre aktører som tilbyr studentrabatt. I samme løsning vil elever også finne sitt bibliotekkort, som kan benyttes på skolebibliotekene.

Les mer om Pocket id her

Utskrift

Du kan skrive ut på to måter. Enten skriver du ut via nett.

Brukerveiledning for utskrift via utskriftportalen ligger her.

Lenke til utskriftsporten: https://utskrift.trondelagfylke.no

Pass på at dokumentet du skal skrive ut er lukket på din pc/mac før du laster det opp. For å hente utskrift logger du på en utskriftsenhet med ditt brukernavn/passord og velger "frigi utskrift". Hvis du har et kort med chip (f.eks busskort) kan du registrere dette som utskriftskort å bruke dette i forbindelse med pålogging på utskriftsenheten.

En annen mulighet er å skrive ut ved å legge til skriverkøen på din pc eller mac.

Brukerveiledning for å legge til skriverkø på en pc. Lenker til en ekstern side.

Brukerveiledning for å legge til skriverkø på en mac.Lenker til en ekstern side.

 

Direktelink til Canvas

http://trondelag.instructure.com/login/saml

Direktelink til Everyday

https://trondelag.no.ist.com/student

Sist oppdatert 27.08.2020