Internasjonalisering

Siden 1996 har over 600 elever representert skolen i utlandet. Strindaelever skal også skoleåret 2018/2019 delta i ulike internasjonaliseringsprosjekter. Gjennom praksisen ønsker vi at elevene skal få ta del i internasjonalt relevant fagkunnskap og samtidig lære om språk og kultur.

Strinda videregående jobber med internasjonalisering gjennom studieturer for elever og lærere, samarbeidsprosjekter og yrkespraksis i utlandet. I tillegg er vi vertskap for lærere og elever fra andre land. I forbindelse med elevenes praksisopphold i utlandet skoleåret 2018/2019 vil vi legge ut elevenes egne reiselogger her. Her er noen bilder fra fjorårets internasjonaliseringsprosjekter.


Restaurant- og matfagelever praksis i ulike bedrifter i Bremen mens idrettsfagelever trener med Werder-Bremen. Helse- og oppvekstelever på Vg2 er på praksisopphold i Szentendre (Ungarn).

Strinda vgs. deltar også i internasjonaliseringsprosjektet Erasmaus+. Der samarbeider vi med den tyske bedriften Liebherr i Kempten. Tyske elever fra Kempten besøker Trondheim og Strinda vgs. Samtidig er våre elever på praksisopphold i Tyskland. Under oppholdet skal de tyske elevene ha praksis i ulike trønderske bedrifter som elektroavdelingen på Strinda samarbeider med. Vg3-elevene på automasjonsfaget på Strinda har ansvaret for sosiale arrangementer på kveldstid.

Sist oppdatert 09.07.2018