E-sport

JONAS OG KEZ SMASH 4.jpg

E-sport på Tiller videregående skole er for dem som ønsker opplæring og utvikling innen en sport i stor framgang.

 De tre vinnerguttene!

Åpen turnering i Smash 4

5o kamper og stor stemning i e-sportkjelleren på Tiller den 19. september! Seier til Jonas fra Tiller, mens Byåsen-guttene Lars og Fredrik ble nr to og tre. Takk til alle deltagerne, og takk til Smash Trondheim ved Magnus Nicolaysen!

Om skolens e-sporttilbud:

E-sport på Tiller er et tilbud for alle, både de som bare synes det er gøy å game og de som har ambisjoner og skal delta innen ulike turneringene på et høyt nivå. E-sport er en utdanning på linje med toppidrettstilbudet i fotball og håndball og gir karakter som i vanlige fag.

Tilbudet gjelder elevene på Vg2 og Vg3 medier og kommunikasjon samt alle trinn på studiespesialisering. Toppidrett 3 (e-sport) tilbys fra høsten 2019.

  • E-sport er en samlebetegnelse på ulike former for dataspillkonkurranser. E-sport er i dag en av de store idrettene og tallet på utøvere i verden ventes å stige til 145 millioner i løpet av 2018.
  • E-sport tilbys som et programfag på Vg1, med mulighet for å fordype seg i faget på Vg2 og Vg3. E-sport er et 5-timers programfag med fagplan toppidrett.
  • I læreplanen til toppidrett er tre områder i fokus; treningsplanlegging, basistrening og ferdighetsutvikling. Som toppidrettsutøver er det viktig å ha et bevisst forhold til hva som er nødvendig for å kunne prestere på toppnivå, en sunn livsstil er noe av det som skal til for å lykkes.
  • Vi har et eget spillerom med gode gamingmaskiner og nødvendig utstyr for å drive denne formen for idrett. Rommet gir mulighet for å ha tilskuere til stede under turneringer og øvelser.
  • Elevene kan selv velge å spesialisere deg innen Counter-Strike; Global Offensive og League of Legends.

Informasjon om e-sportHvordan søke på e-sport

Sist oppdatert 21.06.2018