VELKOMMEN TIL NYTT SKOLEÅR

VELKOMMEN 23-24.png

Gratulerer med skoleplass! Vi gleder oss til å møte deg. Torsdag 15. august åpner vi dørene og ønsker alle våre elever hjertelig velkommen til et nytt skoleår.

Trondheim Katedralskole har et godt og inkluderende elevmiljø og engasjerte elever og lærere. Vi er opptatt av å lytte til elevstemmen. Skolens elevråd og de mange elevklubbene inviterer til aktivitet. Kanskje du finner deg en elevklubb du vil trives i? Eller kanskje du vil starte din egen klubb?

Første skoledag, torsdag 15. august, møter elevene våre på følgende tidspunkt:

• Vg1 kl. 08.30: Elevene ønskes velkommen i skoleporten (tidligere Gerhard Schøning skole) og går deretter til sine klasserom. Vg1-elevene møter kontaktlærerne og våre AKSere (Aktiv Skolestart) som sammen gir deg en trygg og god skolestart.
  • Vg2 kl. 11.30: Felles oppmøte for elevene i kantina på tidligere Gerhard Schøning skole.
  • Vg3 kl. 13.00: Felles oppmøte for elevene i kantina på tidligere Gerhard Schøning skole.

Inntak og informasjon om skoleplass for deg som er ny elev hos oss.
Etter at skolen får tilsendt førsteinntaket sender vi ut et velkomstbrev (digitalt) til deg som har fått skoleplass, men for å være sikker på at alle nye elever får lest velkomsbrevet legger vi ut brevene også her på nettsiden vår.

Det er kanskje mye du lurer på før du begynner på videregående skole? Her finner du svar på de mest vanlige spørsmålene.

Skjema om fagvalg

I skjemaet om fagvalg (over) skal du bl.a. velge fremmedspråk, matematikk 1T eller 1P eller evt. Matematikkprogrammet. Du må svare innen 31.07. Er du usikker på forskjellen mellom 1T og 1P? Eller er du kanskje nysgjerrig på andre fag? Du finner mer om dette på vilbli.no  Er du nysgjerrig på Matematikk-programmet vårt? Du finner informasjon på vår nettside under fanen Studiespesialisering (ST).

Om du får tildelt skoleplass hos oss etter andreinntaket vil du ikke få velkomstbrevet digitalt.

Dette anbefaler vi deg å gjøre før skolestart:

På fylkeskommunens nettside ligger det mye nyttig informasjon til elever i videregående skole.

Nye elever på Vg2 og Vg3 (gjelder ikke IB) bes ta kontakt med skolen via e-post: postmottak.katedralskolenvgs@trondelagfylke.no Oppgi din e-postadresse. Vi må også få vite hvilket utdanningsprogram du er tatt inn på og hvilke programfag du ønsker deg. Du blir kontaktet av skolen etter 1. august.

Om det er noe du lurer på kan du sende en e-post til skolens postmottak: