Musikk, dans og drama

MD .jpg

Musikk- og dans er kjent for sitt gode og inkluderende elevmiljø. Den tette kontakten mellom lærere og elever gir deg et godt grunnlag for læring. Lærerne har høy kompetanse og stort engasjement – flere er utøvende musikere, dansere, komponister eller koreografer.

Viktig! Katedralskolen tilbyr ikke drama som
programområde
.

Musikk, dans og drama passer for deg som …

  • har evne og vilje til å samarbeide med
    andre og å jobbe selvstendig
  • har evne og vilje til å jobbe målrettet
  • har evne og vilje til å lytte og å ta initiativ
  • har forståelse for at musikk, dans og
    teater er hardt arbeid
  • ønsker å utvikle deg som musiker, danser eller skuespiller
  • er interessert i å kombinere musikk, dans, drama og utdanning

… og selvsagt; interesse for den
fordypningen du velger

Studiekompetanse
Når du har fullført og bestått tre år i utdanningsprogram for musikk, dans og drama, har du oppnådd generell studiekompetanse og kan søke opptak til høgskoler og universitet.

Om musikk, dans og drama
Det stilles visse krav til ferdigheter. Du bør beherske et instrument eller en form for dans eller teater før du begynner. Dette utdanningsprogrammet er krevende, og det er en stor fordel om du har gode arbeidsvaner og gode karaktererfra grunnskolen.

Opptak musikk, dans og drama
Grunnlaget for opptak til musikk, dans og drama ved Trondheim Katedralskole er inntakspoengene dine. I tillegg vil vi ha anledning til å tildele inntil 50% av plassene på grunnlag av dokumentasjon (attester) og/eller ferdighetsprøve.

Skolen gjennomfører opptaksprøver til musikk, dans og drama i første del av mai. Det er bare elever som har Trondheim Katedralskole som sitt førsteønske som blir invitert til opptaksprøver. Søkere som krysser av på søknadsskjemaet at de ønsker å komme til opptaksprøve får brev hjem om dag og tidspunkt for oppmøte. Søkere på musikk forbereder 2-3 selvvalgte musikkstykker/sanger, og dansere en solo på inntil 1. minutt. Ved å delta på en opptaksprøve får søkerne en mulighet til å konkurrere seg inn på ferdigheter.

Trondheim Katedralskole har lange tradisjoner når det gjelder oppsetting av operetter, musikaler og konserter. Elevene som går programområde for musikk og dans deltar aktivt i skolekonserter og forestillinger. Elevene får også trening i å samarbeide i ulike prosjekter. Hvert år har vi en egen prosjektuke der vi jobber oss fram til en større forestilling som alle MD-elevene deltar i.

2016: Ferjedronninga: Ellevilt basert på The Fairy Queen av Henry Purcell. Koreografier av Jo Strømgren: Kvart, Grosstadtsafari, A Dance Tribute to the Art of Football.

2017: Verk av: Georg Fr. Händel, Edvard Grieg, Vittorio Monti, Smiley/Pease/ H. Eidemann/Ferell, Ola Kvernberg, Kristoffer Lo, Eirik Hegdal. Koreografier av SUBJAZZ.

2018: Utdrag fra Guys & Dolls og West Side Story. Koreografier av Christopher Arouni, Anna Hop, Åsne Hakvåg, Benedicte Schybaj.

2019: Supernova - elevstyrt forestilling - musikkproduksjon med utenomjordiske prinsipper. Bak fasaden - koreografier av Tine Erica Aspaas, Benedicte Schybaj, Vg1-Vg2-elever.

2020: SJAKK MAKT – musikkforestilling. Koreografier av SUBJAZZ og Åsne Hakvåg.

Les mer fagsammensetningen på musikk, dans og drama:

FAG MD

Kontakt avdelingsleder for MDM/MDD, Andrey A. Sorokin, ved spørsmål: andrsor@trondelagfylke.no

Les mer om linjen på vilbli eller Utdanningsdirektoratet sine nettsider - udir.no

vilbli.no

udir.no

Søk på MUSIKK, DANS OG DRAMA her:

VIGO

Sist oppdatert 10.12.2021