I anledning verdensdagen for psykisk helse arrangerer Elevtjenesten ved Strinda Livsmestringsuka.
Uke 42 settes psykisk helse på kartet ved Strinda. Det blir spennede foredrag hver dag og onsdag blir det stands med besøk av forskjellige organisasjoner og bedrifter som tilbyr gratis veiledning til ungdom. Vi ønsker at elevene skal se det verdifulle tilbudet som finnes i Trondheim.
De som kommer:
Blåkors – jobber med alkohol, rus- og spillavhengighet i Norge. De jobber med forebyggende tiltak, spesielt rettet mot barn og unge, samt behandling og oppfølging etter behandling.
Kirkens SOS – landets største døgnåpne krisetjeneste på telefon og internett. Her kan man ringe, tekste eller chatte døgnet rundt.
NOK – Et tverrfaglig. Gratis og lavterskel hjelpetilbud til utsatte for seksuelle overgrep og deres pårørende. Tilbudet er for som er 16 år og eldre.
Uteseksjonen – et byomfattende tilbud til ungdom i aldersgruppen 13-25 år og jobber ut ifra et rus- og kriminalitetsforebyggende perspektiv.
Politiet – forebyggende politi.
Amathea – en gratis helsetjeneste for alle som ønsker å snakke med noen om abort og graviditet. Hovedområde er kvinnehelse, seksuell helse og minoritetshelse.
Skeiv Ungdom – en ungdomsorganisasjon for alle under 30 år som er for mangfold og mot diskriminering.
ROS Rådgivning om spiseforstyrrelser– tilbyr gratis hjelp og veiledning om spiseforstyrrelser. Møteplass for personer som trenger noen å snakke med når mat og kropp er vanskelig.
OBU Omsorgsstasjon for barn og ungdom– et lett tilgjengelig samtaletilbud for familier med barn og ungdom i skolealder (6-19 år).
LINK – et barnevernstiltak i omsorgsenheten.
HFU Helsestasjon for ungdom– Her er det helsesykepleier, lege, psykolog og sexolog. Gratis.
KORUS – en tjeneste for tjenestene. Bistår kommuner, spesialisthelsetjenesten og befolkningen for oppdatert kunnskap og kompetanseheving på rusfeltet.
Fellesverket – en møteplass for ungdom initiert av røde kors. Det er en nasjonal satsing på ungdomsarenaer og består av ungdomshus med gratis aktivitetstilbud for alle mellom 13-25 år.
VI TRENGER HVERANDRE - #LØFTBLIKKET
Dette er årets tema for verdensdagen 2022.
Bakgrunnen for temaet er ensomhet og utenforskap som er sentrale utfordringer for den psykiske folkehelsa. Hver fjerde ungdom oppgir at de ikke har noen å snakke med når livet blir vanskelig. 5,9 prosent av norske elever sier at de har blitt mobbet av medelever, digitalt eller av voksne på skolen. Utenforskap koster. Forskning viser at det å ha felles mål og prosjekter er med på å øke tilhørigheten og redusere konflikt. Det er derfor viktig å legge opp til aktiviteter og initiativ hvor ulike personer kan samarbeide om noe felles.