Micro:bit i trønderske bibliotek

microbit-trfk.jpg
microbits

Micro:bit (BBC micro:bit) er en datamaskin i lommeformat som man kan programmere, tilpasse og kontrollere for å sette digitale ideer, spill og programmer ut i livet.

Filmer til inspirasjon

 

 

 

 

Om micro:bit

Selve datamaskinen er et kretskort på 4x5cm og er veldig enkel å bruke. Den støtter bluetooth, og alt på Micro:bit kan programmeres. Det inkluderer LED-lysene, knapper, input/output, akselerometer, mangetometer og mer.

Man kan lage alt fra enkle spill og animasjoner til rullerende historier. Micro:bit kan programmeres til å styre motorer, lys, høyttalere, og spesialtilpassede roboter.

Micro:bit kodes ved hjelp av et visuelt og intuitivt webverktøy på PC og programmet overføres fra til Micro:bit via USB-tilkobling (enkleste løsning). Det er også mulig å bruke nettbrett/mobiltelefon til programmering, med Bluetooth til overføring (kan være ustabilt).

Vi oppfordrer til å formidle Micro:bit-settene selv om man ikke har kompetanse på området selv. Bibliotekene står fritt til å inngå samarbeid med skoler og/eller frivillige organisasjoner for å ta dem i bruk. Det finnes gode ressurser for opplæring og bruk på nettet:

Microsoft Makecode
Programmeringsverktøyet, prosjektbibliotek, øvelser og tips. Her skrives og testes koden før den lastes opp på en Micro:bit. 

https://makecode.microbit.org/

SUPER:BIT
Vitensenterforeningen og NRK har laget Super:bit – et Microbit-opplegg for elever i 6. klasse. Dette tilbudet gikk i skoleårene 19/20 og 20/21. På nettsiden finnes oppgaver, informasjon og tips.

https://www.vitensenter.no/superbit/

Sist oppdatert 25.10.2023