Fagbokfestivalen Mimes brønn - 2021

mimes_fb_profilbilde.jpg

Høsten 2021 blir fagbokfestivalen Mimes brønn arrangert for første gang. Kunnskapsfestivalen har som mål å skape lese- og kunnskapslyst, og ikke minst formidle bredden av norsk faglitteratur for barn og unge. Mimes brønn skal være en festival for hele Trøndelag fylke, og vil arrangeres i samarbeid med ulike folkebibliotek fra år til år. Første arrangementskommune er Orkland.

Torsdag 30. september til lørdag 2. oktober vil barn i hele Orkland bli invitert til fagbokfestivalen Mimes brønn. Festivalen, som arrangeres i samarbeid med Orkland folkebibliotek, har flere spennende navn på plakakten som forhåpentligvis vil skape entusiasme og nysgjerrighet hos vitebegjærlige barn i kommunen.

Så langt er disse bekreftet (for inviterte skoleklasser):

Forfatter Reidar Müller skal ta oss med på en tidsreise tilbake til Norges fjerne og frodige historie når han skal snakke om sin nyeste bok "Supervulkaner og digre dinosaurer" (Aschehough, 2020). 

Søstrene Anne B. og Eva B. Ragde skal snakke om krim - både i virkeligheten og i fiksjon med bakgrunn i Annes forfatterskap og kriminaltekniker Evas bok "På åstedet" (Aschehough, 2020).

Med bøkene "Inn i munnen" (Gyldendal, 2020) og "Dyras beste sjekketriks" (Samlaget, 2019) - og ikke minst som programleder for Dyrevenn på NRK Super, har Malin Hellebø formidlet kunnskap om dyr til tusenvis av barn i hele Norge. Nå skal Orkland få vite mer om dyrerikets ulike munner, hvordan de sjekker og sikkert mye annet.    

Endre Lund Eriksen skal gi barna svar på et av livets store spørsmål, "hva skjer når vi dør?", når han tar med seg tegneserien "Døden" (Cappelen Damm, 2020) til Orkland.

I tillegg jobbes det med et eget program til lørdag 2. oktober som er åpent for alle.
Mer informasjon om dette kommer. 

 

Sist oppdatert 09.08.2022