Sommerlesfest 2023

Banner Sommerles 2023.jpg

Bilder til plakater og pressemeldinger, promoteringstekster og viktig informasjon om hva dere skal gjøre klart til forfatterbesøket.

Sjekkliste for arrangør

Bilde av Line Halsnes

 Portrettfoto for nedlasting

Turnéplan Line Halsnes

Tøffe dinosaurer — en tegnet forestilling
Forfatter og illustratør Line Halsnes forteller om sine favorittdinosaurer, som Spinosaurus, Velociraptor, Triceratops og mange flere. Visste du at Parasaurolophus hørtes ut som en trompet? Eller at hjernen til Stegosaurus ikke var større enn en plomme? Alt sammen blir tegnet på stedet. Line tegner rask og korrekt de flotte dyrene som døde ut for mange millioner år siden. Eller gjorde de egentlig det? Mye tyder på at i alle fall en av dem klarte seg.

Utstyr jeg trenger: Whiteboardtavle eller flipover. (Blir gruppene veldig store, trenger jeg også projector/lerret/skjerm for å vise bilder digitalt.). Og også mikrofon ved store grupper.

 

Utstyr jeg har med: Tusjer, høyttaler, en stor og livaktig dinosaurdukke. I tilfelle det blir veldig store grupper, har jeg med bærbar mac med pdf av illustrasjonene som kan vises på storformat.

Riggetid: 15 min

Det som skjer rent konkret: Jeg tegner mens jeg forteller om noen av dinosaurene. Det blir noen lydeffekter. Til slutt tar jeg frem en stor, sort veske der det stikker ut noen klør. Elevene skal gjette hvilken av dinosaurene som er inni. Jeg røper et triks for elevene, nemlig hvordan man kan vekke en dinosaur til live. Den løper rundt og er veldig sulten på f.eks sure sokker.

Om forfatteren:
Ny bok kommer 2023: TØFFE (UTRYKNINGS)KJØRETØY

Line Halsnes (f. 1981) er en illustratør og barnebokforfatter med spesiell interesse for anatomi og militære kjøretøy. Hun er utdannet ved Norwich School of Art and Design, og har illustrert en rekke bøker som f.eks Båten mellom stjernene, Nærkamp og Sangbok. Selv har hun skrevet og illustrert Stakkars lille hjerte og Godtegrisen som hun formidler i Den kulturelle skolesekken. Hun har også utgitt flere sakprosabøker for barn: Skogens konge - alt du trenger å vite om elgen (2020) og Tøffe maskiner (2021). Tøffe maskiner ble tildelt prisen for beste fagbok for barn-og unge av Kulturdepartementet og ble også nominert til Brageprisen i klassen Sakprosa for barn og unge. Boka er også solgt til en rekke land.

2022 - Tøffe dinosaurer
2021 - Tøffe maskiner
2023 – Tøffe kjøretøy

Bilde av Vegard Markhus

Portrettfoto for nedlasting (Foto krediteres Øyvind Sundfør Stokke Zahl ved bruk)

Turnéplan Vegard Markhus

Vegard har med seg bok, tegnesaker og gitar når han kommer på Sommerlesfest. Det blir høytlesing fra boka «Timothy mister seg sjølv». I boka skjer det mye rart, og det gjør det nok også når Vegard skal synge og tegne! Vegard er forfatter, illustratør og vokalist i bandet Naboen min, som lager musikk for barn.

Hva skal legges til rette?

Vegard trenger tilgang på data/lerret/prosjektør (har med minnepenn), og noe å tegne på: flip-over er best, men whiteboard funker også. Mikrofon ved store forsamlinger i store rom.

Til skolene: Elevene kan gjerne tenke ut spørsmål på forhånd.

Riggetid: 10 min

Om forfatteren:

Vegard Markhus (født 1983) er forfatter, illustratør og vokalist i bandet Naboen min, som lager musikk for barn. Han debuterte med bildeboka "Redd" i 2008. For "Timothy mister seg sjølv" (2010) fikk han Nynorsk Barnelitteraturpris. "Det runde problemet" (2019) er den sjuende boka hans.

Vegard skaper humor ved å snu kjente kontekster og uttrykk på hodet.


 

Foto av Line Renslebråten

For nedlasting:
Portrettfoto Line Renslebråten (Foto krediteres Ina Strøm, Kagge forlag-19)
Line Renslebråten med bøker

Turnéplan Line Renslebråten

Dilla på dyr
Line Renslebråten tegner og illustrerer bøker om dyr. Bli kjent med dyr fra under polarisen til regnskogen i Amazonas, dyr som kamuflerer seg i naturen, de som har forsvunnet fra naturen eller de vi frykter, eller dyreheltene som har vært med på å forme vårt moderne samfunn fra romhunden Laika til den første norske politihunden. Og de som vil kan være med å lære å tegne en egen fantasibille.

Hva skal legges til rette:
Trenger prosjektor (med lyd). Whiteboard eller flip over. Mikrofon om det er stor forsamling.
Ark/ blyanter til barna.

Riggetid: 10 min

Om Line Renslebråten:
Født: 14.06.1980. Bor i Viken. Skriver og illustrerer. Når jeg skal koble av fra skriving og tegning lager jeg monstre, troll og fabeldyr i polymerleire. Tema ved forfatterbesøk: Sakprosa, natur, dyr, miljø, naturvern, tegnekurs.

De siste bøkene:
Virkelighetens monstre (Sakprosa for barn, Cappelen Damm, 2019)
Dyr som gjemmer seg (Sakprosa for barn og unge, Kagge Forlag, 2020)
Helter fra dyreriket (Sakprosa for barn i alderen 6-10 år, 2022)
Blodsugere (Leseløve, 2023)

Bilde av Line Wiel

For nedlasting:
Portrettbilde 1 (Foto krediteres Thomas Brun, NTB)
Portrettbilde 2 (Foto krediteres Thomas Brun, NTB)
Plakat Dino
Plakat Dino forside
Dinotegning

Turnéplan Line Wiel 

For flere millioner år siden var verden full av fantastiske, skremmende og ofte veldig merkelige dyr. Og langt fra alle var dinosaurer. I luften hersket flyveøglene, og havet var fullt av svømmende reptiler. I denne boken vil du møte et utvalg av disse forhistoriske dyrene, en til hver bokstav i alfabetet. Etterpå vil barna få leke paleontologer. Sammen skal vi klippe, lime og tegne oss frem til en ny dinosaurart ingen har sett maken til.

Line Wiel er illustratør og grafisk designer. Thomas er Lines eldste sønn og sammen har de laget «Dino ABC – lær bokstavene med dinosaurer og andre forhistoriske dyr».

Hva skal legges til rette: Jeg trenger en skjerm til å vise en pdf i bakgrunnen og flipover.

Riggetid: 10 min

Om forfatteren:
Line Wiel Monrad-Hansen (f. 1979), forfatter, illustratør, grafisk designer. Hun jobber med illustrasjon og bokdesign, og på fritiden liker hun å lese, tegne og lage ting.

Sist oppdatert 11.08.2023