E-bøker - BookBites

BookBites_bilder_NETT-11.jpg

BookBites er appen for lån, lesing og lytting av e-bøker og lydbøker i Trøndelag og landet for øvrig. Last ned Apple App Store eller fra Google Play. Folkebibliotekene og fylkesbiblioteket samarbeider om innkjøp av litteraturen.

Installering og innlogging

For å komme i gang laster du ned appen BookBites fra Google Play eller Apples App Store. Appen krever at enheten din bruker iOS 9.3 eller Android 5.0.

Du må ha en e-postadresse og et lånekort fra biblioteket for å bruke Bookbites. Opprett bruker med e-epostadresse og passord, og legg så til biblioteket ditt med lånernummer fra Biblioekkortet (N00*******) og du er i gang.

Har du ikke nasjonalt lånekort der lånernummer starter med N00...? Registrer deg her og send så nummeret til ditt lokale bibliotek for tilknytting:
Digitalt nasjonalt lånekort

Lesebrett
BookBites kan i teorien brukes på lesebrett som kjører på Android versjon 5 eller nyere (forutsatt at Android-enheten din tillater at du kan hente inn apper fra Google Play). 

P.g.a. begrensninger Amazon legger på Kindle er det ikke mulig for leverandør å utvikle en løsning mot Kindle. Det samme gjelder for andre proprietære løsninger. Operativsystemet på nettbrett og mobiltelefon må være iOS eller Android for å kunne bruke Bookbites-appen.

BookBites for nettleser
Det er mulig å bruke BookBites i nettleser: https://app.bookbites.com/auth/options

 

https://www.bibsent.no/bibliotekprodukter/bookbites

Fylkesbiblioteket koordinerer innkjøp og avtale for bruk av BookBites. Det kjøpes inn e-bøker for ca kr 1.400.000 i året i et spleiselag mellom fylkeskommunen og kommunene.

Lån, reservering og innlevering

Lånetiden er 28 dager og man kan fornye lån én gang hvis det ikke er andre som venter på materialet. Man kan ha inntil 5 samtidige e-boklån og 2 lydboklån.

Du kan reservere e-bøker som er utlånt. Det er ingen begrensning på antall reserveringer. Varsel kommer på din smartmobil/nettbrett  når e-boka er ledig. Sørg for å slå på varsler i innstillingene. 

E-boka må "hentes" innen 3 dager etter varsel, ellers går den videre til neste person på reserveringslista. Etter endt lånetid blir e-boka automatisk levert inn og forsvinner fra din enhet. Gjenstående lånetid på e-bøkene du har lånt vises i appen. Du kan også levere inn boka fra listen over lån før fristen er utløpt.

Biblioteket kjøper et sett lisenser for å låne ut bøker. Dette utvalget styres av økonomi, så antall tilgjengelige titler vil variere i løpet av året. Vi styrer dette flere ganger i året etter hva det er størst etterpørsel på. Du kan bruke huskeliste-knappen for å markere en bok du vil reservere senere.

 

BookBites

  • krever nasjonalt lånekort. Ditt lokale bibliotek kan gi deg et om du ikke har.
  • inntil 5 e-bøker og 2 lydbøker om gangen
  • 28 dagers lånetid, kan fornyes om det ikke er ventetid.
  • ingen purringer, bøkene leveres automatisk tilbake.

For bibliotekene/kommunene

Administrasjon av BookBites - bsebok.no

Sjekk kommunens Feide-status

Kommunene som har Nye Feide må åpne for tjenesten "BookBites" i kommunens Feide-kundeportal.

Sist oppdatert 24.04.2024