Bestill lesesett

Lesesettsamlingen

Et lesesett består vanligvis av 15 til 30 eksemplarer av samme bok, men noen av settene er mindre eller større. Du vil kunne se hvor mange eksemplarer et lesesett har i katalogen. Vi har også lydbok til mange av settene. Trøndelag fylkesbibliotek har 750 lesesett som kan lånes av alle grunnskoler og videregående skoler i fylket. Vi har norsk og oversatt skjønnlitteratur, engelsk, og noen faktabøker.

Lesesettene våre er plassert både ved fylkesbiblioteket i Trondheim og ved Ytre Namdal videregående skole i Rørvik. Du kan derfor noen ganger oppleve at bøkene du har bestilt kommer i to forsendelser. Men du bestiller og får tilsendt lesesett uavhengig av lokasjon.

Har du spørsmål om lesesett? Ta kontakt på denne eposten:

Slik kan du finne lesesett til klassen din

I lenken under kan du søke etter både tittel, emne, og forfatter. For eksempel: 2. verdenskrig, mobbing, eller Roald Dahl. Her kan du også se om lesesettet du ønsker å bestille er ledig, og hvor mange eksemplarer vi har.

Søk etter lesesett

Bestillingsskjema

Bestillingsskjema for lesesett

Bøkene kan lånes i 6 uker, men lånet kan fornyes så lenge ingen andre står på venteliste. Ta kontakt på e-post: lesesett@trondelagfylke.no om du ønsker å fornye.

Du kan reservere lesesettbøker i inntil to måneder før de skal brukes. Vi kan likevel ikke garantere at du får bøkene i rett tid, dette er avhengig av om forrige låner leverer dem inn tidsnok. I de fleste tilfellene går det greit.

 

Transport av bøkene

I kommuner utenfor Trondheim: Bøkene leveres til hovedbiblioteket i kommunen din og du returnerer dem samme sted som du hentet dem. Videregående skoler får bøkene sendt direkte til skolebiblioteket.

I Trondheim sendes bøkene direkte til både grunn- og videregående skoler. Når settene skal returneres fra grunnskolen, må du kontakte oss på e-post lesesett@trondelagfylke.no slik at vi får hentet bøkene.

Tips til lesesett for ulike klassetrinn

Hvilke lesesett passer for mine elever?
Vi har differensiert lesesettene etter klassetrinn. Ta gjerne kontakt for mer veiledning.

1.-4. trinn

5.-7. trinn

8.-10. trinn

Videregående

Nye lesesett

Nye lesesett

Nye lesesett

Nye lesesett

Bokmål

Bokmål

Bokmål

Bokmål

Nynorsk

Nynorsk

Nynorsk

Nynorsk

Engelsk

Engelsk

Engelsk

Engelsk

Faglitteratur

Faglitteratur

Faglitteratur

Faglitteratur

Lydbøker

Lydbøker

Lydbøker

Lydbøker

 

Om du ønsker å snakke med oss om lesesett, ring oss på 74 17 84 50 tirsdag, torsdag og fredag (Trøndelag fylkesbibliotek) eller på 74 17 93 77 (Ytre Namdal).
Eller du kan sende en e-post til: lesesett@trondelagfylke.no

Sist oppdatert 22.11.2022