Sommerles

sommerles2021.jpg

Sommerles.no er en nasjonal, digital sommerlesekampanje i regi av folkebibliotekene, for alle barn i 1. – 7. klasse. Vårt mål er å få flest mulig barn til å lese mest mulig gjennom en lang sommerferie. Kampanjen starter 1.juni hvert år, og avsluttes den 31. august. Sommerles.no er gratis for alle barn.

Trøndelag fylkesbibliotek deltar med delfinansiering, bistand og forfatterturneer til avslutningsfester ute i kommunene. Nesten alle kommunene i fylket tilbyr Sommerles.no til sine skolebarn, og oppslutningen er vanligvis svært god.

Sommerles skal først og fremst skal være GØY for barna! Ved å bruke elementer fra dataspill har Sommerles.no vist seg å være både aktuell og populær – og det er nesten like mange gutter som jenter som deltar. På nettsiden sommerles.no samler barna XP/poeng for hver leste side, svarer på oppgaver, ser hva venner leser og tjener opp digitale troféer. Underveis gjør de seg fortjent til små premier som hentes på biblioteket. De kan også følge en spesialskrevet fortelling.

Informasjonsside om Sommerles.no

Sommerles.no - kampanjens nettsted

Lesetips fra Trøndelag fylkesbibliotek

Sist oppdatert 11.06.2021