Sammen om lesekultur

sol-logo_svart.png

For første gang samler vi ansatte i barnehager og bibliotek til en felles konferanse om lesekultur. Barn trenger bøker til både lek og læring, og barnehager og bibliotek trenger hverandre for å bygge laget rundt barna, sammen med foreldrene.

Dato: 24.-25. april 2024
Sted: Dronning Mauds Minne Høgskole, Trondheim.
Arrangører: Trøndelag fylkesbibliotek i samarbeid med Dronning Mauds Minne Høgskole for Barnehagelærerutdanning (DMMH) og Bibliotekutvikling Vestland fylkeskommune.

Å få til gode lesestunder har aldri vært viktigere. I en nyere undersøkelse rapporterer 33% av foreldrene til 3-6-åringer at de leser sjelden eller aldri for barna sine (Stangeland m.fl., 2023). Forskning kan også tyde på at mulighetene for lesing i liten grad utnyttes på småbarnsavdelinger (Dybvig m.fl., 2022).

Gjennom lesestunden skaper vi gode opplevelser sammen og bidrar til å bygge identitet, språk og fellesskap. 

Til konferansen har vi invitert med oss forskere, fagfolk og forfattere. Vi ønsker å utforske hva vi kan gjøre sammen for å løfte høytlesinga sin plass i de yngste barnas liv. 

Du får mulighet til å dele erfaringer med andre, og hente inspirasjon til hvordan du kan skape engasjerende lesestunder på din arbeidsplass. 

Det er en perfekt anledning til å utveksle kunnskap på tvers av fagområder. Vi har garantert mye å lære av hverandre. 

Vi gleder oss til å se deg der !

Program     Påmelding

Sist oppdatert 03.01.2024