Sammen om lesekultur

sol-logo_svart.png

For første gang samler vi ansatte i barnehager og bibliotek til en felles konferanse om lesekultur. Barn trenger bøker til både lek og læring, og barnehager og bibliotek trenger hverandre for å bygge laget rundt barna, sammen med foreldrene.

Glimt fra konferansen

Sammen om lesekultur - dag 1

Glimt fra første dag av konferansen Sammen om lesekultur. Fellesskap, faglig påfyll, energi og lek! Fotograf Cathrine Dillner Hagen

Posted by Trøndelag fylkesbibliotek on Wednesday, April 24, 2024

Tusen takk for fellesskap og energi, dypt alvor og lykke, faglig påfyll og praksis-fortellinger. Alt rundt felles interesse for leseglede med de yngste barna - under «Sammen om lesekultur - konferanse for barnehager og bibliotek». Her kommer minner fra dag 2, ved fotograf Cathrine Dillner Hagen.

Posted by Trøndelag fylkesbibliotek on Saturday, April 27, 2024

 

Dato: 24.-25. april 2024
Sted: Dronning Mauds Minne Høgskole, Trondheim.
Arrangører: Trøndelag fylkesbibliotek i samarbeid med Dronning Mauds Minne Høgskole for Barnehagelærerutdanning (DMMH) og Bibliotekutvikling Vestland fylkeskommune. Konferansen er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Å få til gode lesestunder har aldri vært viktigere. I en nyere undersøkelse rapporterer 33% av foreldrene til 3-6-åringer at de leser sjelden eller aldri for barna sine (Stangeland m.fl., 2023). Forskning kan også tyde på at mulighetene for lesing i liten grad utnyttes på småbarnsavdelinger (Dybvig m.fl., 2022).

Gjennom lesestunden skaper vi gode opplevelser sammen og bidrar til å bygge identitet, språk og fellesskap. 

Til konferansen har vi invitert med oss forskere, fagfolk og forfattere. Vi ønsker å utforske hva vi kan gjøre sammen for å løfte høytlesinga sin plass i de yngste barnas liv. 

Du får mulighet til å dele erfaringer med andre, og hente inspirasjon til hvordan du kan skape engasjerende lesestunder på din arbeidsplass. 

Det er en perfekt anledning til å utveksle kunnskap på tvers av fagområder. Vi har garantert mye å lære av hverandre. 

Vi gleder oss til å se deg der !

Program     Påmelding

Sist oppdatert 02.05.2024