Digital festival

Festivalen arrangeres av Seniornett og bibliotekene, og foregår i lokalsamfunn over hele landet.
Logo digital festival

Vi håper bibliotek i Trøndelag vil bli med på Digital festival hvert år i uke 38.

En nasjonal markering og en synliggjøring av alt det gode, daglige arbeidet som gjøres i landets bibliotek for å øke hele befolkningens digitale kunnskap.

Det er laget en egen gruppe på bibliotekutvikling.no som heter Digital festival. Logg dere på og meld dere inn i gruppa. Her kan dere dele erfaringer og finne designmanual og logoer. 

Den offisielle åpningen skjer på Nasjonalbiblioteket mandag 16. september kl. 12–15.

  • Paul Chaffey, statssekretær for digitaliseringsministeren, vil holde foredraget “Halve Norge har gode digitale ferdigheter – hva med resten?”
  • Skuespiller Lise Fjeldstad deler egne erfaringer med Merete Lie, avdelingsdirektør for Deichman, hovedbiblioteket.
  • Torgeir Waterhouse, IKT Norge, vil inspirere til å ta i bruk digitale verktøy.

Programmet finner dere på nb.no og Nasjonalbiblioteket vil strømme arrangementet.
Kan også strømmes i eget bibliotek for publikum.

Bibliotek over det ganske land deltar og tilpasser programmet for lokale forhold og med lokale samarbeidspartnere. Det er for eksempel kurs i slektsforskning, presentasjon av bibliotekenes egne digitale tilbud, som Bookbites, Pressreader, Filmnett og biblioteksystem. Det holdes datakurs i ulike varianter. Det er fokus på digital kildekritikk og sikkerhet på nett. Buskerud fylkesbibliotek har oversatt Data Detox Kit. Dette er et kurs som inneholder praktiske verktøy for digital bevissthet og egner seg godt for aktiviteter i bibliotekene. 

Lokale samarbeidspartnere er trukket inn i prosjektet, blant annet som veiledere i digital kunnskap. I Oppegård samarbeider de med lokalforeningen av Seniornett, I Ullensaker og Lørenskog er det de videregående skolene sine 3. årselever som har datakurs i biblioteket. Deichman bibliotek har blant annet fokus på trygghet på nett.  

Tre samarbeidspartnerne har gått sammen for å skape Digital festival: Deichman bibliotek, Fylkesbiblioteket i Akershus og Seniornett. Prosjektbibliotek i Akershus er Oppegård, Lørenskog og Ullensaker bibliotek.