Kultur- og bibliotekbussen på kodetur

IMG_1645.JPEG

Første uken i november kjørte Bokbussen, med to ansatte fra Vitensenteret, til Frøya for å besøke tre skoler. Bakgrunnen for besøket var å formidle koding – og ikke minst skape leselyst.

Sammen med Vitensenteret har Kultur- og bibliotekbussen formidlet kunnskap om koding og kjemi på Frøya. I løpet av tre dager besøkte vi Dyrøy skole, Mausund oppvekstsenter og Sørburøy skole. På disse skolene fikk de eldste elevene kurs i koding med hjelp av Sphero kodeball, en app-styrt robotball som på en lekfull måte gjør koding morsom og forståelig. De yngre elevene fikk oppleve Kjøkkenkjemi, et eksperimentshow som viser at man kan ha det mye moro med vanlige ingredienser fra kjøkkenet.

/> Kjøkkenkjemi
Både kode-kurset og Kjøkkenkjemi ble ledet av to ansatte fra Vitensenteret.

I tillegg fikk alle elevene besøke bokbussen hvor de kunne låne bøker om koding, eller annet som falt i interesse.
Kultur- og bibliotekbussen ved Mausund oppvekstsenter

Kultur- og bibliotekbussen har tidligere hatt fast kjøring til Frøya med besøk på Dyrøy. Det var derfor et hjertelig gjensyn både for elever og bokbussansatte når bussen returnerte etter flere års fravær. Velkomsten var minst like stor på Mausund og Sørburøy, selv om sistnevnte ikke fikk besøk av selve bussen ettersom den ikke lot seg frakte over med hurtigbåten. Elevene på Sørburøy fikk likevel fråtse i de nyeste bøkene da vi fraktet to kasser over.