Litteraturfest på St. Olavs hospital

bfrorvik-stolavs1.jpg

For andre år på rad arrangerte Trøndelag fylkesbibliotek litteraturfest på Skolen ved St. Olav hospital. I 2018 tok Jørn Lier Horst, Hans Jørgen Sandnes og Lisa Aisato turen, mens i år var det mannen bak Bukkene Bruse-bøkene, Bjørn F. Rørvik, som skulle underholde barn og unge som oppholder seg på sykehuset i lengre perioder.

Bakgrunnen for arrangementet er å kunne tilby opplevelser og underholdning til alle barn – uavhengig av fysiske, økonomiske og familiære årsaker. Barna tilknyttet Skolen ved St. Olavs hospital er av naturlige årsaker hindret i å delta på kulturelle aktiviteter på lik linje med andre barn, og derfor mener fylkesbiblioteket at et årlig arrangement på Skolen er et viktig tiltak.

Bilde av utstilling med bøker av Bjørn F. Rørvik

I forkant hadde barna laget en utstilling med noen av bøkene Rørvik har skrevet, samt en meget informativ plakat hvor forfatterskapet til Rørvik ble presentert.

Fylkesbiblioteket håper å kunne fortsette tradisjonen med et årlig besøk på Skolen ved St. Olavs hospital, og både vi og de ansatte på Skolen ser frem til neste år.