Fagbokfestivalen Mimes brønn

osen.jpg

Til tross for avlysninger og kansellerte fly ble det to innholdsrike dager på Kimen kulturhus da fagbokfestivalen Mimes brønn ble arrangert for andre gang.

Festivalen tyvstarten torsdagen før, da inviterte skoleklasser fikk høre forfatter Anders Totland fortelle fra boken Pest og plage. Her fikk elevene høre hvordan ulike sykdommer har preget Norge og verden gjennom tidene, og hva det har ført til. I løpet av en time guidet Totland de fremmøtte gjennom viktige historiske hendelser, fra Svartedauden til korona, oppdagelser som antibiotika og hva vi mennesker har å stille opp med i kampen mot sykdom.

Deretter braket det løs lørdag 17. og søndag 18. september. Kimen kulturhus var vertskap for Mimes brønn, som i år ble arrangert i samarbeid med Stjørdal bibliotek. I løpet av to dager ble det gjennomført 11 arrangement for til sammen 750 besøkende. Dette til tross for to avlyste arrangement (grunnet sykdom) og at flyet til Abid Raja med ble kansellert samme morgen som han skulle dra.

Fagbokfestivalen Mimes brønn tar sikte på å tilby et variert program med noe for «alle» - uavhengig av alder, interesser og kjønn. Festivalen har som mål å spre leseglede, formidle kunnskap og skape opplevelser for barn og unge.

Alle bilder: Eirin Emilie Møinichen Løkken

Fagbokfestivalen Mimes brønn blir arrangert med støtte fra Kulturrådet og NFFO. Vi ses til neste år – et eller annet sted i fylket …