Forfatterbesøk av Marte Mittet

mittet-ulvehunger.jpg

Marte Mittet besøker Bøker & bylab for å lansere sin debut Ulvehunger, i samtale med Annette H. Storeide fra Falstadsenteret.

Arrangør: Trøndelag fylkesbibliotek i samarbeid med Trondheim folkebibliotek

Torsdag 2. desember 2021 - klokken 18:00

Sted: Bøker & bylab Elgeseter

Om forfatteren og boka:  

Marte Mittet er født i Malvik, bosatt i Trondheim og har hovedfag i sosialantropologi. Familien var involvert i smugling av flyktninger over svenskegrensa under andre verdenskrig, så Mittet har alltid vært interessert i denne siden av norsk historie. Grandonkelen hennes var en av lederne for den kommunistiske motstandsbevegelsen i Trondheim fram til han ble henrettet i 1943. Ulvehunger (Omnipax 2021) er hennes debut som forfatter.
Kulturfondet om boka:
«Vuk er 14 år da 2. verdenskrig starter. Han er opprinnelig fra Jugoslavia, men da landet hans ble angrepet av både Tyskland, Italia og Ungarn i 1941 måtte Jugoslavia forsvare seg på flere kanter, og Den Jugoslaviske Kongelige Hærene måtte gi tapt etter 11 dager. Nazistene slo hardt ned på de lokale motstandsgruppene. I juni 1942 kom de første jugoslaviske krigsfangene til Norge. De endte opp i leirer i Nord-Norge og Trøndelag. Vuk kunne ha vært en av dem. Det er en brutal fortelling som er lite omtalt i norsk krigshistorie. Den handler blant om to brødre, menneskeverd, hva unntakstilstander gjør med mennesker, og hva man er i stand til å gjøre under ekstreme hendelser. Fortellingen er basert på virkelige hendelser.»