Dino-drama i ny sørsamisk barnebok

dino-web.jpg

Tyrannosaurus-gutten Rasmus og bestekompisen Trym Troodone er på vei gjennom skogen for å se på et egg som er i ferd med å klekkes. Underveis møter de mange nifse dinosaurer, og når de kommer fram får de en overraskelse.

Den første boka i serien «Dinosaure-tjomhpe» («Dinosaur-gjengen») legger opp til lek, spenning og overraskelser for barn 3-8 år. Serien er opprinnelig utgitt på norsk, og laget av Lars Mæhle og Lars Rudebjer for Kagge forlag.

Dinosaur-bøker for ungene har vært ønsket fra Suaja Maanagïerte, den sørsamiske barnehagen på Snåsa. Utgiverne Gïelem nastedh og Trøndelag fylkesbibliotek er glade for at Ejva-Krihke Jonassen fra Røros tok jobben med å oversette, og de diskuterer allerede å oversette flere bøker i serien.

Boka lanseres under den sørsamiske kulturfestivalen Tjaktjen tjåanghkoe på Snåsa denne uka. Det er den åttende boka på sørsamisk dette året. De tidligere bøkene omfatter en barneroman om grønlandshunder, ei ungdomsbok «Fanget på isen», en action-komedie-tegneserie og en nytt møte med folkehelten Plupp.

Bøkene kan kjøpes hos Saemien sijte, Sørsamisk museum og kultursenter på Snåsa, og de kan lånes fra bibliotek. Bibliotek kan kjøpe disse fra Biblioteksentralen.