Sjakk & Samfunn

Sjakk & Samfunn er et formidlingsprosjekt fra Norges Sjakkforbund, der bibliotek kan få hjelp og støtte til å starte sjakkaktiviteter, knytte til seg sjakkfantaster og formidle sjakkinteresse i lokalsamfunnet. Flere bibliotek i Trøndelag er allerede gode på sjakk og mulighetene for å starte med dette er nå enda enklere for de som ikke allerede er bitt av basillen. Prosjektet er gratis å være med på og sjakkutstyr får dere utlevert.

Bilde sjakkbrikker. Foto: https://pixabay.com/users/publicdomainpictures-14/

Et eksempel fra Trondheim folkebibliotek, der de gjør det slik: I samarbeid med Hell chess  arrangeres det Sjakk for alle 2. 3. og 4. tirsdag i måneden på hovedbiblioteket. Samtidig som det er Sjakk for alle er det klubbtreff på lesesalen. Som en del av samarbeidet leier også Hell chess lesesalen på onsdager til Sjakkakademiet. De er også i dialog med Hell chess for å få til sjakkaktiviteter på bydelene i høstferien. Sjakk & samfunn stiller med brett/brikker, noen premier og kaffe til Sjakk for alle.

Her er mer info, fra prosjektleder Martin – ta kontakt med ham for å bli med eller få mer info:

«Om Sjakk & Samfunn:

  •   Sjakk & Samfunn er et nytt initiativ av Norges Sjakkforbund (NSF).
  • Vi vil at alle i samfunnet skal få muligheten til å få en bedre hverdag gjennom sjakkspilling. De neste årene vil vi invitere en rekke samfunnsområder til å delta.
  • Vi har veldig lyst til å begynne hos bibliotekene. Vi kan fungere som bindeledd mellom lokale aktører (sjakklubber/frivillige) og biblioteker, samt tilby sjakkmateriell, kurs og rådgivning.
  • Tilbudet er helt gratis.


Sjakk & Samfunn vil ha lansering på Sølvberget i Stavanger 5. oktober, men vi ønsker å starte opp aktivitet på flere biblioteker rundt om i landet før den tid.

Brosjyre som ble laget i forbindelse med søknaden om prosjektstøtte fra Kulturdepartementet.

Ta gjerne kontakt med meg hvis dere ønsker å delta eller har spørsmål til prosjektet.


Martin T. Johannessen
Prosjektleder Sjakk & Samfunn

Norges Sjakkforbund
e-post: martin@sjakk.no
tlf: 95 18 02 05