Vår vei ut

varveiut.jpg

Turne med Kari Løvendahl Mogstad og Selma Løvendahl Mogstad Leraand, i samtale med Sara Kveli Skjervø

De snakker om boka – hvorfor og hvordan ble den til – en åpenhjertig og nær fortelling  om spisefortyrrelse, skam og håp. Et arrangement av Trøndelag fylkesbibliotek, i samarbeid med lokale folkebibliotek.

  • Tirsdag 17.jan 18.00: Selbu bibliotek - i kultursalen Tælet på Selbu ungdomsskole
  • Torsdag 19.jan 19.00: Orkland bibliotek
  • Mandag 23.jan 12.00: Lierne folkebibliotek - på Kommunehuset i Sandvika 
  • Tirsdag 24.jan 12:30: Namsos bibliotek. For inviterte skoleelever
  • Onsdag 25.jan 18.00: Stjørdal bibliotek
  • Torsdag 26.jan 18.00: Steinkjer bibliotek
  • Tirsdag 31.jan 19.00: Holtålen bibliotek

«Vår vei ut - En fortelling om spiseforstyrrelse, skam og håp» (Cappelen Damm 2022)

Forlagets omtale:
Dette er en bok som er relevant for alle som har en spiseforstyrrelse selv eller er i risikosonen, og for foreldre, ungdom, fagfolk og pårørende. Boken gir økt kunnskap om og forståelse for hva spiseforstyrrelser er, hvordan de behandles, og hva man bidra med for å hjelpe noen som sliter, eller som er i risikosonen for å bli syke.

 Spiseforstyrrelser rammer stadig flere, uavhengig av alder og kjønn. Det er et økende samfunns- og helseproblem, men likevel er det mange myter og fordommer, og mangel på kunnskap og åpenhet om disse lidelsene. Kari Løvendahl Mogstad forteller om hvordan det var når datteren hennes fikk en spiseforstyrrelse. Mogstad er fembarnsmor, men også en erfaren lege og samfunnsdebattant med stor kunnskap om spiseforstyrrelser. Hun ga i 2017 ut boken Kroppsklemma som omhandler kroppspress og samfunnets store fokus på utseende. Ingen er spart eller skånet for utfordringer, og et par år etter utgivelsen opplever Mogstad selv at datteren Selma får anoreksi. De har bestemt seg for å være åpne om sin historie og i boken følger vi mor og datter gjennom sykdommen og tilfriskningen, og ser hvordan hele familien blir satt på store prøvelser. Selma Løvendahl Mogstad Leraand, 19 år, bidrar også med sine personlige tekster fra sykdomsperioden. Det er en sterk og troverdig historie, der vi får høre både morens og datterens perspektiv. Deres erfaringer gir håp og innsikt til andre som opplever det samme, enten selv eller som pårørende.

 Kari og Selma var gjester på Lindmo fredag 14.10.22 – se innslaget her

Selma ble syk uten at hun skjønte det selv – oppslag på nett, NRK.no 14.10.22

Samtaleleder: Sara Kveli Skjervø, kjent fra podkasten «Flink pike»