Verdens bokdag 23. april

vbd-namsos-up.jpg

I 1616 døde forfatterne Miguel de Cervantes, William Shakespeare og Inca Garcilaso de la Vega. Felles for disse tre, i tillegg til å være forfattere, er at de døde på nøyaktig samme dato – nemlig 23. april. Vi markerer denne dagen hvert år for å hylle forfattere og bøker, og ikke minst for å oppmuntre til leseglede.

Trøndelag fylkesbibliotek har tatt en rundspørring for å høre hvordan bibliotekene i fylket har tenkt å markere denne dagen, og her er noen av høydepunktene.

Steinkjer bibliotek skal markere Verden bokdag med lansering av Digibokprat for ungdom. Dette er en bokpratserie med og for ungdom, støttet med midler fra Nasjonalbiblioteket.

Første video slippes fredag 23. april, og temaet er fantasy. Bokpraten ledes av Steinkjer biblioteks barne- og ungdomsbibliotekar Kristin Sundal og Elias Borgan, leder av Steinkjer ungdomsråd – begge lidenskapelig opptatt av fantasy.

Digibokprat #1 Fantasysnakk blir tilgjengelig på YouTube. Sjekk også ut Steinkjer biblioteks hjemmeside for liste over bøker det blir snakket om.

Digital bokprat for ungsom

Røros bibliotek vil det bli mulig å oppleve utstillingen Å lese gir oss et sted å dra – når vi må bli der vi er.

Bokutstilling

Utstilling på Røros bibliotek (foto: Ellen Vibeke Solli Nygjelten)

På folkebibliotekene i Namdalseid, Jøa og Namsos markeres dagen med å tilby lykkeposer til alle besøkende. Lykkeposene, eller bokpakkene, inneholder en blanding av ulike sjangre, og de ansatte kan nesten garantere gode leseopplevelser. Alle lånere får også med seg en rose på «kjøpet». Lykkeposene er tilpasset ulike aldersgrupper og innholdet er nøye utvalgt av de ansatte.

Dagen markeres både fredag 23. og lørdag 24. april.

Bibliotekansatte med bøker

Lykkeposer på Namsos bibliotek (foto: Folkebibliotekene i Namsos kommune)

Her kan du også lese mer om Verdens bokdag

Der kan du blant annet lese om årets kampanje og hvilken by som er kåret til verdens bokhovedstad for 2021.