Studiespesialisering

 

Studiespesialisering er det utdanningsprogrammet som gir det bredeste grunnlaget for å søke opptak på universiteter og høgskoler.

Etter tre år på dette utdanningsprogrammet, oppnår du generell studiekompetanse. Generell studiekompetanse danner grunnlaget for opptak til de fleste studier. Noen studier, som for eksempel sivilingeniør, lege, tannlege, veterinær og arkitekt, krever fordypning i spesielle fag innenfor dette programområdet før du kan søke opptak. Det vil si spesiell studiekompetanse, og de fagene det dreier seg om er for eksempel matematikk, fysikk og kjemi.

Programområder
Vi kan tilby følgende studieforberedende programmer:
   1) Realfag
   2) Språk, samfunnsfag og økonomi
   
I tillegg tilbyr vi to "skreddersydde" tilbud til elever som ønsker en litt annerledes skolegang enn det de mer tradisjonelle alternativene gir:
   4) Entreprenørskapslinja
   5) Sciencelinja

De tre siste tilbudene kan du lese mer om på egne sider (se i menyen).

Studiespesialisering passer for deg som har ambisjoner om et yrke som krever utdanning fra universitet eller høgskole. Det kan også være lurt å velge studiespesialisering dersom du ikke har bestemte utdanningsplaner ennå, men ønsker å ha alle valgmuligheter når det gjelder videre utdanning. Videre må du like å arbeide med teorifag, siden det meste av opplæringen er i slike fag.

Videre studier
Ved opptak til høgskoler og universitet vil du konkurrere på grunnlag av fagkarakterene og i noen tilfeller også på bakgrunn av hvilken fagkombinasjon du har.

Stort tilbud av språkfag og programfag!
Når du velger fag ved Thora Storm, kan du også velge blant fagene som tilbys ved Trondheim Katedralskole - dette gjør svært mange av våre elever, og tilsvarende for elevene ved Katedralskolen, som velger fag hos oss. I Vg1 gjelder det i hovedsak fremmedspråk, i Vg2 og Vg3 gjelder det både fremmedspråk og et stort antall programfag. Denne muligheten gjelder for alle våre studiespesialiserende tilbud.

Fremmedspråk

Vi tilbyr nivå II i spansk, fransk, kinesisk og tysk. Dette er altså språk du kan fortsette med fra ungdomsskolen. Ønsker du å bytte fremmedspråk, kan du velge spansk, tysk, kinesisk eller italiensk. For elever som ikke har hatt fremmedspråk på ungdomsskolen tilbyr vi spansk. 

Dersom du har hatt fremmedspråk på ungdomsskolen, skal du ha fremmedspråk i to år på videregående skole. Elever som ikke har hatt fremmedspråk på ungdomsskolen, skal ha fremmedspråk i tre år.

 Her kan du lese mer om fagvalg

Fag som tilbys på Thora Storm

 Informasjon om nærskoleprinsippet i Trøndelag

 

Les mer om linjen på vilbli eller Utdanningsdirektoratet sine nettsider - udir.no

Har du spørsmål?